Afbeelding

David Bade tekent Heerlenaren in Amsterdam

Kunstenaar David Bade (Curaçao, 1970) vertoeft op 22 december bij de Amsterdamse kunstgallery Framer Framed, waar hij al converserend ter plekke unieke portretten van (ex-) Heerlenaren zal schilderen die naar Amsetrdam verhuisden.

“Bij Framer Framed zal Bade de Heerlense trek naar Amsterdam in beelden vatten: hij reist af naar Amsterdam met zijn mobiele atelier,” schrijft Framer Framed in een persbericht.

“Met een totaal eigen stijl, ontwapenend en confronterend tegelijkertijd, legt hij al tekenend en schilderend de persoonlijkheid en verhalen van de Heerlenaren bloot. Zo ontstaat een beeldarchief voor de Gemeentelijke collectie dat het DNA van Heerlen vastlegt.”

Blade’s komst vormt het sluitstuk van de tentoonstelling Koempels, die t/m 6 december te bezichtigen was bij Framer Framed.

Over het project

David Bade en SCHUNCK* (Heerlen) startten in 2013 een langdurige samenwerking waarbij Bade een intensieve dialoog met de stad Heerlen en haar inwoners aangaat - David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel.

De vijfde, meest recente editie vond afgelopen september plaats op het centraal station in Heerlen, een gebied dat onderhevig is aan een grootschalige transformatie, om aldaar Heerlense expats vast te leggen. Een video van deze editie vind je hier.

Dit programma kwam tot stand naar een initiatief en idee van Milena Mulders voor M2015 en curator Lene ter Haar, met ondersteuning van kunstinstelling SCHUNCK*.

  • Tijd: 14:00 - 19:30
  • Locatie: Ijzaal, Tolhuistuin (naast Framer Framed)
  • Entree: gratis.