Danseres Kelsey van Oers: ‘Er hangt altijd een fijne sfeer bij Afrovibes’

Door Floortje Brasser 

Kelsey van Oers  schitterde de eerste weken van Oktober met haar dansgroep ‘Symphony of 2020’ op verschillende locaties van het Afrovibes festival. ‘Afrovibes zorgt ervoor dat mensen met een passie voor dans en muziek dit alsnog kunnen uiten wat ik fantastisch vind,’ vertelt de 21-jarige danseres.

'Het ging de dansgroep bij deze specifieke voorstelling om het feit dat het niet meer vanzelfsprekend is dat we met z’n allen dansen, maar dat de behoefte om te dansen en te feesten wel groot is. Het oorspronkelijke idee was dan ook een directe voorstelling waarbij het publiek mee zou doen. Dit is nu een indirecte voorstelling geworden maar gelukkig komt het gevoel nog steeds over op het publiek,' zegt Kelsey.

De uit elf man bestaande dansgroep heeft al aardig veel positieve reacties ontvangen voor de voorstelling. ‘Ik vind het fijn dat het gevoel dat we over willen brengen overkomt om het publiek. Ze zien dat wij er al groep achterstaan en dat we er plezier in hebben.’  

De afgelopen voorstellingen bij Afrovibes zijn ook door de dansgroep zelf positief ervaren. 

Kelsey:

Je merkt wel dat er nu met corona minder publiek is wat wel een hele andere energie geeft maar het blijft nog steeds zo leuk om te doen ‘Ik vind het dan ook fijn dat het gevoel wat we over willen brengen overkomt om het publiek. Ze zien dat wij er als groep achterstaan en dat we er plezier in hebben.’ 

Het blijft verder een bijzonder fenomeen dat ondanks de bizarre tijd waarin we verkeren, waarbij het vaak niet haalbaar is om evenementen/festivals door te laten gaan, het toch is gelukt om het Afrovibes festival voort te zetten. Dit wordt door de dansers dan ook grandioos gewaardeerd. 

Met een team van 4 stagiaires van het ROC van Amsterdam gaan wij - Faith, Sofie, Sonriza en ik Floortje- de aankomende maanden content maken voor AFROMAGAZINE. Mis de aankomende video over Afrovibes dan ook niet!