CBK's AIR toont de inspiratie van Amsterdam Zuidoost

Bij het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost opent op 5 november 2015 de groepstentoonstelling "Air in Zuidoost 2015" die duidelijk maakt dat de samenleving van Amsterdam Zuidoost internationale kunstenaars telkens weer op een bijzondere manier weet te inspireren.

Vijf van deze exposanten kregen expliciet de opdracht mee om werk te maken dat reflecteert op de samenleving van Amsterdam Zuidoost. R’m Aharoni, Lynnee Denise en Ryts Monet verbleven in de  atelierwoning van BijlmAIR, de artist-in-residence die CBK Zuidoost sinds 2001 organiseert in samenwerking met Stichting FLAT en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam.

Kunstenaars Lard Buurman en Mariëlle Videler zijn uitgenodigd door CBK Zuidoost om tijdelijk in H-LAB (Heesterveld) te wonen en werken.

De andere deelnemers zijn uitgenodigd door twee andere AIR-initiatieven die Zuidoost rijk is. Martin La Roche Contreras verbleef op uitnodiging van Stichting FLAT in de zomer van 2014 in de flat Florijn. Roi Alter, David Gumbs, Open Group, Olivia Reschofsky & Alice Pons en Hu Wei verbleven in de studio van OAZO-AIR.

Air opent op 5 november om 17 uur, in CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam