Caribisch modespektakel tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Op zaterdag 11 juli vindt voor de allereerste keer een Caribische modeshow plaats tijdens de zomereditie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA).

Caribbean Fashion Spot (CFS), showpartner van MBFWA, zal zorgen voor een spannend programma met zes ontwerpers uit het midden- en hoog segment inclusief entertainment verzorgt door ‘DJ Djamila Celina’, en dansgroep ‘LuXury Latin’.

Ontmoet de ontwerpers

Zes ontwerpers uit het midden- en hoog segment zullen hun mooie en inspirerende collectie , zowel kleding als accessoires, op zaterdag 11 juli 2015 in de "Gashouder" vertonen.

Exclusief voor de modeshow zal hoofdsponsor JustFab de collectie van de ontwerpers voorzien van prachtige schoenen en accessoires. De modehuizen die gepresenteerd zullen worden zijn: Atelier Doré (Suriname), Bea Rodriguez Suarez (Puerto Rico), CLD-Charu Lochan Dass (Trinidad & Tobago), Gigliola Designs (Aruba), Heather Jones International (Trinidad & Tobago), en Ms.Ray (Nederland).

Atelier Doré

Een Surinaamse modelabel gespecialiseerd in unieke en elegante zilveren sieraden, ook wel gekenmerkt als een sieradenlijn van een andere wereld. Alle stukken worden op de hand gemaakt. Atelier Doré heeft verscheidene erkenningen ontvangen, namelijk Caribbean Master Designers in 2009, 2010 Award of Excellence, en in 2014 de Century International Gold Quality Era Award.

Bea Rodriguez Suarez

Een prêt-à-porter kledinglijn uit Puerto Rico waarvan de stijl erg verfijnd, vrouwelijk, elegant en gedurfd is. De kledinglijn incorporeert graag klassieke stukken, bedoeld voor de jonge en moderne vrouw die in een grote stad woont en zich toch bewust is van de natuur.

De collecties zijn onder andere vertoond in New York tijdens New York Fashion Week en Barcelona. CLD-Charu Lochan Dass Een exclusieve kledinglijn uit Trinidad & Tobago waarvan de kleding het silhouet van een vrouw en de vrouwelijkheid benadrukt. De kledinglijn staat voor elegantie, zelfverzekerdheid, sensualiteit en exclusiviteit. Vorig jaar werd de kledinglijn voor het eerst in New York vertoond tijdens New York Fashion Week.

Gigliola Designs

De ontwerpster Gigliola Gomez Arendsz is een Arubaanse die naast haar aparte kleding en aparte kleuren ook bekend staat om de bloemen die ze in haar ontwerpen verwerkt. De kledingstukken, vooral gala jurken, worden met de hand vervaardigd, en daarnaast ontwerpt ze ook haar eigen textiel. Dit jaar mocht Gigliola de prijs voor ‘Best Designer of Aruba’ in ontvangst nemen.

Heather Jones International

Een kledinglijn ontworpen door Heather Jones uit Trinidad & Tobago die geïnspireerd is door ritme, beweging en passie voor het tropisch eiland. Een kleurrijke exclusieve kledinglijn, waarvan de ontwerpen gemaakt zijn van handgeschilderde zijde-chiffon, die de energie en abundantie van het Caribisch leven uitstraalt. Verder is deze kledinglijn ontworpen met als doel de sensualiteit van de moderne vrouw naar boven te halen.

Ms.Ray

Een Nederlandse kledinglijn voor vrouwen, van een jonge lokale ontwerpster Anthonia Raymond, die oorspronkelijk uit Nigeria komt. Ms.Ray is een elegante kledinglijn die de schoonheid van een vrouw naar boven wil brengen door simpele en stijlvolle stukken te ontwerpen.

Entertainment

Er zullen spetterende optredens zijn van DJ Djamila Celina, uitgeroepen tot ‘Sexiest Female DJ 2014’, die bij aanvang van de modeshow zal draaien, en dansgroep ‘LuXury Latin’ die een swingende choreografie zal vertonen, namelijk een fusie van salsa, bachata, merengue en zouk. Een spektakel die gasten zal verblijden met heerlijke muziek en dans om in de Caribische sfeer te komen.

Pop-up store World Fashion Centre

Na de modeshow is er van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli, van 10:00 uur tot 18:00 uur, een pop-up store geopend, waar bezoekers en modeliefhebbers van harte welkom zijn. De pop-up store van CFS voor de Caribische ontwerpers, bevindt zich in het World Fashion Centre in Amsterdam.

Deze eerste Caribische modeshow tijdens MBFWA wordt medemogelijk gemaakt door vele partners en sponsors, voornamelijk: CFS, FWN, South East, JustFab, World Fashion Centre, Styled by You!, Blush by Daphne, Precillia Soekhai Make-Up & More, Beauty by Warsha, Marilva Groenewoud, HESIPhotography, Halfman Fotografie, Spong Design, Club-ParadiseFM, Djamila Fashion, Wilma Creations, Studio JNNFR / StudioJNNFR.com, Caribbean Dream, Made by Angel, en Korporate Kouture.