Caribisch modespektakel tijdens Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

Op zaterdag 11 juli organiseert Caribbean Fashion Spot (CFS) een Caribische modeshow tijdens de zomereditie van Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam (MBFWA).

"De "Gashouder" in het Westergasfabriek zal gedurende 1 uur volledig in het teken staan van Caribische mode en entertainment. Zes ontwerpers uit het midden- en hoog segment zullen hun collectie, zowel kleding als accessoires, vertonen aan modeminnend Nederland en een internationaal publiek," zegt CFS in een persbericht.

De modehuizen die gepresenteerd zullen worden zijn: Atelier Doré (Suriname), Beatriz Rodriguez (Puerto Rico), Charu Lochan Dass (Trinidad & Tobago), Gigliola Gomez Designs (Aruba), Heather Jones International (Trinidad & Tobago), en Ms. Ray (Nederland). De looks van de ontwerpers zullen gecomplementeerd worden door prachtige schoenen en accessoires van sponsor JustFab.

De bezoekers zullen niet alleen genieten van een geweldig Caribisch modespektakel, maar ook van spetterende optredens van onder andere DJ Djamila Celina, uitgeroepen tot ‘Sexiest Female DJ 2014’, en dansgroep ‘LuXury Latin’. Het wordt een Caribische sensatie, waarbij bezoekers aangenaam verrast zullen worden! Bezoekers en alle modeliefhebbers zijn ook van harte welkom om de pop-up store van CFS voor de Caribische ontwerpers te bezoeken die van maandag 13 juli tot en met vrijdag 17 juli open zal zijn. De pop-up store bevindt zich in het World Fashion Centre in Amsterdam. Caribbean Fashion Spot CFS is een publicatie van (online) marketing en PR bedrijf ´International Relations Consultancy´.

Het is een online medium die de Caribische mode industrie promoot en tegenwoordig ook mode-evenementen in Europa organiseert voor Caribische modeontwerpers uit het midden- en hoog segment. Het eerste mode-evenement in Amsterdam is in samenwerking met Fashion Week Nederland (FWN), als hun showpartner. Als onderdeel van MBFWA, zal CFS kleding en accessoires van ontwerpers van Caribische afkomst, vertonen op de catwalk in het Westergasfabriek in Amsterdam.

Deze ontwerpers komen naast Caribisch Nederland, ook uit de Engelstalige en Spaanstalige Caribische landen. CFS heeft als doel zowel Caribische mode als het Caribisch gebied op een positieve en culturele manier onder de aandacht te brengen in Europa. Op deze manier krijgen talentvolle Caribische modeontwerpers meer naamsbekendheid in Amsterdam, en ook in Europa. Naast naamsbekendheid creëren voor de ontwerpers, streeft CFS er ook naar om modellen van Caribische afkomst aan een internationale mode-evenement deel te laten nemen, zodat zij ook erkend kunnen worden als mogelijke internationale topmodellen.

Deze eerste Caribische modeshow tijdens MBFWA wordt medemogelijk gemaakt door vele partners en sponsors, voornamelijk: CFS, FWN, South East, JustFab, World Fashion Centre, Blush by Daphne, Precillia Soekhai Make-Up & More, Beauty by Warsha, Marilva Groenewoud, HESIPhotography, Halfman Fotografie, Caribbean Dream, Spong Design, Club-ParadiseFM, Djamila Fashion, Wilma Creations, Studio JNNFR /StudioJNNFR.com, Made by Angel, en Korporate Kouture.

Bekijk hier het promo filmpje: https://youtu.be/eAqfGDQIE94