Bruna Uitgevers presenteert Nadifa Mohamed’s De Tuin van Verloren Zielen

De roman De Tuin van Verloren Zielen van Nadifa Mohamed is een onvergetelijk verslag van gewone levens in ongewone tijden, schrijft A.W. Bruna uitgevers in een persbericht. Het tweede boek van de schrijfster van de geprezen Zwarte Mamba verscheen begin deze maand.

De Tuin van Verloren Zielen vertelt het verhaal van drie vrouwen in roerige tijden en geeft tevens op een bijzondere manier inzicht in de geschiedenis van Somalië. Het speelt zich af in 1988, ten tijde van geruchten over een revolutie. De schrijfster laat haar lezers Somalië zien uiteenvallen door de ogen van drie verschillende vrouwen.

De negenjarige Dego die het vluchtelingenkamp waar ze is geboren heeft verlaten, naar de stad gelokt met de belofte van een nieuw paar schoenen. Kawsar, een eenzame weduwe, aan huis gekluisterd nadat ze vreselijk is mishandeld door de politie. En Filsan, een jonge vrouwelijke soldaat, die vanuit Mogadishu naar het noorden is getrokken om de rebellen tegen te houden die aan een opmars bezig zijn. Terwijl hun land verscheurd wordt door een burgeroorlog, raken de levens van deze drie vrouwen met elkaar verbonden.

Net als Zwarte Mamba is het inmiddels goed ontvangen. De New York Journal of Books noemt het “Een prachtig portret van drie vrouwen in roerige tijden.” Financial Times schrijft dat Nadifa “Mohamed schrijft vol gevoel en met bewustzijn voor de kwetsbaarheid van haar hoofdpersonen. En volgens Literary Review schrijft “Nadifa Mohamed compact, wonderschoon en met een lichte pen. (...) Dit is een roman die het verdient om gelezen te worden.”

Mohamed (Hargeisa, Somalië, 1981) verhuisde toen ze vijf was met haar familie naar Londen. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Oxford. Ze debuteerde als romanschijfster met Zwarte Mamba.

Zwarte Mamba werd door de Nederlandse en Vlaamse pers geprezen. Haar nieuwe roman, De Tuin van Verloren Zielen verscheen op 7 juli 2015.