Braenworks linkt creativiteit met ondernemen

Op 11 september 2015 gaat een nieuwe soort start-up van start in Rotterdam. Braenworks noemt zichzelf een frisse onderneming met een specialistennetwerk van creatieve geesten en gerijpte zakenmannen en -vrouwen.

Zakelijk meets creatief

“Creativiteit is hét toverwoord in de zakenwereld anno 2015. Hoewel beiden inspiratie als vertrekpunt hebben, spreken de gemiddelde creatieveling en zakenman niet of nauwelijks elkaars taal. Wij slaan een liefdevolle brug tussen de creatieve en de zakelijke wereld en willen daarmee de levens van beide soorten ondernemers een klein stukje aangenamer maken,” laat de Breanworks weten op haar website. “Business heeft een creatief hart en een creatief hart wil een gezonde business.”

Voor ondernemers én opdrachtgevers

Het doel is om de business know-how toegankelijk te maken voor iedere ondernemer die er, al dan niet bewust, naar op zoek is. Braenworks helpt ondernemers zowel strategisch als praktisch, bijvoorbeeld door een leuke activiteit of project te vertalen naar een interessante business case. Aan de andere kant ontsluit Braenworks voor bedrijven een groot en divers netwerk van creatieve ondernemers die staan te poppelen om hun energie op de markt los te laten.

Over de initiatiefnemers

Braenworks is een initiatief van Serena Vlieger, Veruschka Tay en Kevin de Randamie (beter bekend onder zijn artiestennaam Blaxtar). Randamie zag veel creatieve ondernemers en ondernemingen met waardevolle activiteiten omvallen als gevolg van een gebrek aan commerciële kennis en een netwerk. Hij benaderde Tay en Vlieger, beiden business developers, om samen te kijken of er iets hieraan gedaan kon worden. Na een jaar onderzoek is Braenworks het antwoord op die vraag. “Het doet mij gewoon pijn om te zien dat zoveel getalenteerde en visievolle mensen hun projecten amper van de grond krijgen” aldus Tay. De Randamie vult haar aan: "Dus is het alleen maar goed om die lessen die we met z'n allen hebben geleerd te delen, zodat we sneller groeien als geheel. Er zit zoveel meer kracht en waarde in creatie dan de dragers van die creativiteit snappen. Ik zie dat we met Braenworks iets kunnen bijdragen aan die emancipatieslag. Ik voel dat we dat zeker kunnen."

Partnerschap met WTC

Braenworks is een partnership aangegaan met het World Trade Center in Rotterdam. Zo zal het bedrijf er kantoor houden en zullen er regelmatig informatieve en inspirerende sessies worden gehouden in het Business Center. Ook kunnen ondernemers via Braenworks 24 uur per dag en met korting gebruikmaken van de werkplekken in het Business Center.

Een spectaculaire opening

Logischerwijs vindt de lancering van Braenworks op 11 september ook plaats in het WTC Rotterdam. Op het programma staan inspirerende seminars van o.a. topmuzikant Typhoon, succesvol internetondernemer Eelco de Boer en Artie Debidien, IT Director bij de NIBC Bank en voormalig IT & Operations Director van Knab/ Aegon. Kijk voor meer informatie op de website ww.braenworks.com.