Black Lives Matter mars in Brussel, in foto's

Twee jonge creatievelingen uit Antwerpen deden op 17 juli mee aan de Black Lives Matter mars in Brussel en schoten er bijgaande foto’s.

 “Wat we aantroffen op was een interessante mix van traditionele Afrikaanse elementen en populaire jongeren cultuur,” schrijven Eloi Nsanzabandi en Aäron Beyers.

“Terwijl we de Black Lives Matter bijeenkomst vastlegden, focusten we ook op de street style. Hopelijk zijn we in staat geweest een mooie, optimistische indruk te verwekken over deze dag en de mensen erachter.”

Nsanzabandi en Beyers presenteren zich als filmmakers/Art Directors/fotografen die “onze jeugd en cultuur vastleggen op een manier die ons aanspreekt.” 

Beide jongemannen uit Antwerpen studeerden Film in Brussel; tegenwoordig specialiseren ze zich in alles dat visueel is. Vandaar hun trip naar Brussel.

Zo’n 250 tot 300 mensen die begaan zijn met het onrecht van politiegeweld, stroomden toe op het plein voor Brussel Centraal om mee te doen aan de Black Lives Matter mars.

Medeorganisator Nuriya (21) vertelde dat ze aanvankelijk niet veel mensen verwachtte, hoewel meer dan duizend mensen via Facebook hadden laten weten dat ze kwamen.

Toch zijn de organisatoren blij met het aantal mensen die er waren en de energie die ze met zich mee brachten.