‘One World’ van Friction en Skyler Jett; een statement tegen racisme, voor meer liefde

De Ghanees-Nederlandse artiest Friction en Amerikaanse Skyler Jett hebben hun muzikale achtergronden laten samenkomen. Ze lanceerden recentelijk onder de naam ‘The Global Messengers’ een nieuwe track genaamd ‘One World’, een sterke statement tegen racisme en voor meer eenheid.


https://youtu.be/l13koqNmMyM


One World combineert Reggae met een wereldse sound en is een pleidooi voor meer liefde, begrip en eenheid, vertellen de artiesten in een persbericht. Ze ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in Amsterdam, en onder de indruk van elkaars stijl en talent besloten samen te werken. Al snel kwamen de ideeën voor een eerste nummer: ‘One World’.

Zowel Friction als Skyler Jett hebben allebei een staat van dienst op muzikaal vlak; Skyler Jett won een grammy voor zijn bijdrage aan Celine Dion’s wereldberoemde ‘My heart will go on’, en hij was de leadzanger van The Commodores, nadat Lionel Richie de groep verliet. Daarnaast heeft hij door de jaren heen geproduceerd voor en gezongen met wereldartiesten als Stevie Wonder en Whitney Houston. 

Friction, uit Ghana, woont al lange tijd in Nederland. In Ghana verwierf hij bekendheid als oprichter en frontman van de highlifegroep VIP en daarna als soloartiest. In 2006 kwam hij naar Nederland, om een muziekopleiding aan de Rockacademie in Tilburg te volgen. “Als eerste Afrikaanse artiest ooit,” volgens het bericht. Sindsdien zet hij vanuit hier zijn muziek carrière voort, en tourt hij met zijn band de wereld rond.

Inmiddels is een opvolger van ‘One World’ al in de maak en maken The Global Messengers zich met hun band op voor een internationale tour, om hun boodschap van liefde en eenheid verder te verspreiden.