Mellow het weekend ingaan met de The Melanated Friday Drink

“Een ongedwongen vrijdagborrel met een afro en soulful sfeer van saamhorigheid waarin jonge opkomende artiesten zichtbaarheid gegeven wordt.” Zo beschrijft Cedrick Mambi The Melanated Friday Drink, die hij sinds een jaar samen met Trésor Boungard organiseert. De eerstvolgende editie -op 28 februari- belooft weer een “superleuke avond” te worden.

“Onze organisatie heet Mellow,” vertelt hij. “We bestaan bijna 1 jaar. In april zullen we ons een-jarig bestaan vieren. Er zitten nieuwe concepten aan te komen."


De Melanated Friday Drink wordt gehouden in GoodHangout, H.J.E. Wenckebachweg 180, 1096 AS Amsterdam


Cedrick vertelt dat de Melanated Friday Drink een vrijdagborrel is voor iedereen die op een ongedwongen en gezellige manier het weekend wil inluiden en daarbij ook graag in contact wilt komen met andere mensen en/of culturen van African heritage. “We willen graag via ontspanning en entertainment ,een gevoel van saamhorigheid, trots en eenheid creëren bij mensen met een Afrikaanse heritage en zo ook de 'black culture' vieren.”

Het idee voor de Melanated Friday Drink kwam toen de heren van Mellow doorhadden dat wat ze misten een plek was waar ze naar toe konden na een drukke werkweek om even te ontladen in een soulful setting en met afro gezelligheid.

“Zonder dat we per se naar een clubfeest hoeven te gaan. Wij staan beiden voor positiviteit, gezelligheid en het bij elkaar brengen van mensen. We zochten ook naar een manier om deze waarden over te kunnen brengen waarbij de trots en liefde voor onze Afrikaanse komaf naar voren komt. The Melanated Friday Drink was dus het resultaat van beide behoeftes,” vertelt Cedrick.

Hij zegt dat de sfeer en het publiek de Melanated Friday anders maakt dan andere borrelavonden. “Het is heel ongedwongen, fris en gezellig. Er heerst echt een gevoel van saamhorigheid.

The Melanated Friday Drink is ook anders omdat het naast de gezelligheid en het bij elkaar brengen van mensen ergens voor staat. Namelijk een gevoel van trots creëren door de laten zien hoe mooi en rijk de 'black culture' is.

Dit doen we bijvoorbeeld met quizzes en raadsels waarbij verschillende aspecten en mensen uit de cultuur naar voren komen. De muziek bingo is ook een aspect die de borrel anders maakt. Dit vindt elke editie plaats en er kunnen leuke prijzen mee gewonnen worden.

Verder is het ook een platform waar we jonge opkomende artiesten zichtbaarheid geven. Zo hebben we bij elke editie live performances van muzikanten, spoken word artiesten en/of stand-up comedians. Die live performances brengen echt een leuke extra sfeer aan de avond.”

Het is totnutoe altijd in de sfeer gevallen garandeert Cedrick.

“De vorige edities gingen goed en werden goed bezocht! De reacties waren ook zeer positief. We zien vaker mensen terugkomen dus dat bewijst wel dat ze het leuk vinden.


Mensen zijn te spreken over ongedwongen gezelligheid, het leuke publiek en de muziek bingo. Iemand zei zelfs dat onze borrelavond was die zorgde besloot om terug naar Amsterdam te verhuizen door de gezelligheid en de liefde die hij voelde tijdens één van onze edities. En we hadden een keer een dame uit Jamaica en die vond het tof om te zien dat er in Amsterdam 'ook' zulke toffe zwarte mensen waren.”

De volgende editie is op 28 februari en volgens Cedrick zullen alle ingrediënten voor een superleuke avond er zijn: Cocktails, chicken 'n' waffle, goeie muziek, live performance van Eleven, een toffe opkomende artiest met een R&B/hip-hop/soul sound.

“Als je er bent kan je er een leuke prijs winnen met de muziek bingo en er worden ook gratis cocktails weggegeven. En aan het einde van de avond kan je dansend los gaan op heetste platen van het moment.”