vluchtelingen

Demonstratie Vluchtelingen Welkom op de Dam zondag

In Amsterdam houdt een coalitie van tientallen organisaties op zondag 13 september om 14 uur de demonstratie "Vluchtelingen Welkom" op de Dam.

Met muziekoptredens en speeches van onder meer vice-voorzitter Catelene Passchier van de FNV, zullen de demonstranten een beroep doen een beroep op de Nederlandse regering om meer vluchtelingen in Nederland op te nemen en samen met andere EU- landen te zorgen voor veilige vluchtroutes naar Europa.

Tags: 

Amnesty: Meer dan 60.000 vluchtelingen op de Griekse eilanden

De enorme toestroom van vluchtelingen en migranten op de Griekse eilanden, drijft een al slecht functionerend ontvangstsysteem tot het uiterste. Het laat zien dat de Europese leiders er niet in slagen de vluchtelingencrisis adequaat aan te pakken.

Amnesty International roept vandaag de EU-leiders op meer te doen om de vluchtelingencrisis aan te pakken. De regeringsleiders zijn bijeen in Brussel, waar vandaag de EU-top begint. 

Tags: 

Cholera onder Burundeze vluchtelingen

In Burundi, op de noordwestelijke grens met Tanzania, zijn 15 verdachte gevallen van cholera ontdekt onder de mensen die het geweld in de hoofdstad zijn ontvlucht.

De15 verdachte gevallen van cholera zijn inmiddels naar het district ziekenhuis gebracht van Nyanza Lac. Het Burundese ministerie van Volksgezondheid en partners hebben met steun van UNICEF in het getroffen gebied een cholera-behandelcentrum heropend.

Tags: