Mitch Henriquez

Kort geding om politie-nekklem te verbieden

De activist Frank van der Linde heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Veiligheid en Justitie om de politie te verbieden de nekklem nog te gebruiken.

“Een nekklem, ook wel wurggreep genoemd, wordt door de politie gebruikt om arrestanten ‘veilig’ naar een politiebureau te kunnen brengen. Dit geweldsmiddel werd op 27 juni 2015 door de Haagse politie toegepast bij zijn arrestatie van Mitch Henriquez. Dit werd hem fataal. Deze week werd bekend dat mogelijk ook Wensly Udenhout aan een nekklem is overleden, in 2013,” schrijft Van der Linde op zijn website.

Tags: 

Amnesty: rijksrecherche-onderzoek naar dood Henrizquez onvoldoende

Mensenrechten organisatie Amnesty International vind dat de overheid meer moet doen dan een Rijksrecherche-onderzoek alleen om achter de ware toedracht rond de dood van Mitch Henriquez te komen. Dit vanwege de commotie rond de dood van de Arubaan en de verwijten dat de politie racistich optrad.

Tags: 

Familie van man die doodging na gewelddadige arrestatie eist gerechtigheid

De familie van de Arubaan Mitch Henriquez die zondag overleed nadat hij zaterdag met geweld door de politie in Den Haag werd gearresteerd, is een actie voor gerechtigheid gestart. De Facebok pagina die ze opzetten genereerde in een mum van een tijd bijna 2.500 likes.

Tags: