demonstratie

Demonstratie Vluchtelingen Welkom op de Dam zondag

In Amsterdam houdt een coalitie van tientallen organisaties op zondag 13 september om 14 uur de demonstratie "Vluchtelingen Welkom" op de Dam.

Met muziekoptredens en speeches van onder meer vice-voorzitter Catelene Passchier van de FNV, zullen de demonstranten een beroep doen een beroep op de Nederlandse regering om meer vluchtelingen in Nederland op te nemen en samen met andere EU- landen te zorgen voor veilige vluchtroutes naar Europa.

Tags: 

Demonstratie tegen Gouden Koets

Actiegroep De Grauwe Koets houdt op 5 september  een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen de Gouden Koets. De actiegroep eist dat de koets in een museum wordt gezet, "voorzien van de juiste historische context."

Eerder publiceerde de actiegroep al om hetzelfde te bepleiten, die ondertekend werd door 18 anti-racistische organisaties en 5 historici. 

Tags: 

Demonstrerende asielzoekers geslagen, gearresteerd in Amsterdam

Zeven asielzoekers zijn gearresteerd zaterdag tijdens een demonstratie bij het stadhuis in Amsterdam. Allemaal zijn dezelfde avond weer vrijgelaten. De actiegroep zegt dat verschillende mensen last blauwe plekken en pijnlijke armen, rug, nek hebben overgehouden van de arrestatie.

Tags: