asielzoekers

Asielzoekers in geding tegen opvangorgaan

Tientallen asielzoekers en hun kinderen hebben een kort geding aangespannen tegen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), meldt de Gelderlander.

De mensen zijn tegen hun gedwongen verhuizing uit het asielzoekerscentrum in Almelo. “Ze moeten plaatsmaken voor nieuwkomers, maar zo'n verhuizing is heel ingrijpend voor de tientallen kinderen,” citeert de krant de hulporganisatie Defence for Children.

Tags: 

Demonstrerende asielzoekers geslagen, gearresteerd in Amsterdam

Zeven asielzoekers zijn gearresteerd zaterdag tijdens een demonstratie bij het stadhuis in Amsterdam. Allemaal zijn dezelfde avond weer vrijgelaten. De actiegroep zegt dat verschillende mensen last blauwe plekken en pijnlijke armen, rug, nek hebben overgehouden van de arrestatie.

Tags: 

Asielzoekers winnen rechtzaak tegen Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag in het voordeel van ongedocumenterde vreemdelingen geoordeeld. De gemeente moet onvoorwaardelijk opvang bieden aan vreemdelingen, ook als zij onrechtmatig in Nederland verblijven.

De rechter vindt dat ongedocumenteerden onvoorwaardelijk recht hebben op een sobere opvang met eten en drinken en dat de zogenoemde 'bed-bad-en-broodvoorziening'  alleen als uiterst redmiddel mag dienen.

Tags: