Fara Lobi Catering | professioneel koken, landelijke bezorging en uitserveren

Door Mariam Lo Fo Wong 

Jenny kookt: van Moksi Alesi, Roti tot Morning Glory!  Jenny schuift een pom in de oven en vertelt over de laatste catering. “Mevrouw, deze moksi alesi moet ik hebben! U bent een tovenaar met eten”, zei haar opdrachtgever. Eten moet je proeven, dat is het beste visitekaartje. Toch grijpt Jenny de kans aan om haar bedrijf Fara Lobi catering te promoten tijdens de BOB maand. 


Fara Lobi catert vanuit een professionele keuken die voldoet aan de HACCP-code, de hygiëne eisen in de Horeca. Samen met haar man, de motor achter haar bedrijf, had Jenny twee jaar een eigen restaurant.  De laatste vijf jaar kookt ze het liefst voor grote gezelschappen. Jenny doet alles: koken, landelijke bezorging en uitserveren.

“Surinaams eten zoals ik heb geleerd van mijn oma, salades en koude gerechten, maar ook Thaise gerechten zoals morning Glory; dagoeblad met knoflook en peper. Heerlijk!”, lacht ze.

Haar nieuwste product is huisgemaakte rode wijn; Brabants Rood uit eigen wijngaard de Heerlijkheid. Hij is te koop in dozen van zes flessen bij Fara Lobi Catering en de plaatselijke streekwinkel. Ook verzending is mogelijk.  Jenny's man Piet is wijnmaker en heeft vijf jaar geleden met de nieuwe oogst de wijn geoptimaliseerd. 

Wat moet ik me bij hun wijn voorstellen? Jenny roept haar man Piet erbij en die vertelt dat het stuk grond van het echtpaar aanvankelijk een agrarische bestemming had. Piet houdt  van wijn en besloot daarom zelf wijn te maken. Hoe smaakt de wijn? "Tja," zegt Piet bescheiden. "De meeste Surinamers vragen als eerste: Is de wijn zoet?"

Jenny vult lachend aan; "Ja, wij houden van zoete drankjes zoals orgeade en gemberbier."

Piet, trots: "Wijn moet niet zoet zijn hè. Het is een medium wijn, een goede losse wijn. De gerechten van Jenny en onze wijn vullen elkaar goed aan. Net als Jenny en ik." 

Op de vraag waarom ik klant bij haar zou moeten worden, antwoordt Jenny:

“Met het proeven van mijn eten reis je naar Suriname of Thailand! En je hoeft niet in het vliegtuig te stappen!”

Jenny is graag waar ze haar mensen kan vinden. “Het gaat via via op kleinschalige basis. Terwijl we juist een stap moeten maken naar professionalisering en zichtbaarheid. Zo groeit je bedrijf.  Daarom doe ik mee aan deze campagne! Want ik ben graag bezig in de keuken en wil elke week een mooie bestelling”, zegt ze vastberaden. 

     

 

 

 

 

 

 


Fara Lobi Catering  faralobi.catering@gmail.com  06-24939506  https://www.faralobi-catering.com/