Zwart onder Oranje: Kracht van Eenheid

We willen u graag uitnodigingen voor de vijfde editie van Zwart onder Oranje. Dit keer staat Zwart onder Oranje in het teken van solidariteit en hebben wij gekozen voor drie verschillende thema’s. Bij elk thema zal er een spreker een paneldiscussie inleiden, waarbij ook ruimte is voor een gesprek met het publiek.

 De thema’s die we deze editie gaan bespreken zijn:

  • - Zwarte Piet
  • - Etnisch profileren
  • - Solidariteit

We willen met elkaar werken aan een samenleving met gelijkwaardig burgerschap voor alle Nederlanders. Hiervoor gaan we met elkaar in gesprek op een constructieve manier. 

Locatie Met dank aan het Amsterdam Museum, vindt deze bijeenkomst plaats in het Auditorium van het Amsterdam Museum (Kalverstraat 92 te Amsterdam, ). 

Programma

  • 13:00 uur: Inloop
  • 13:30 uur: Welkomstwoord, start programma deel 1
  • 14:50 uur: Pauze
  • 15:20 uur: Start programma deel 16:30 uur: Afsluiting

In het programma o.a. Dionne Abdoelhafiezkhan (Directeur IZI Solutions en medeoprichter Controle Alt Delete), Simone Zeefuik (schrijver, initiatiefneemster & ), Antoin Deul (Directeur NiNsee), Jeftha Pattikawa (oprichter Stichting Verloren Banden), Daphina Misiedjan (assistent professor mensenrechten Utrecht University, ontvanger Black Achievement Encouragement Award 2017) en Onias Landveld (stadsdichter Tilburg, winnaar Van Dale Spoken Award voor storytelling 2015).

Kaarten Entree is €5,- per persoon inclusief een Zwart onder Oranje heldentas en 1 drankje.

Voor het kopen van kaarten:

  • - per e-mail:
  • - per telefoon of per sms naar: 06 87 43 59 53 t.a.v. de heer Paul Gan (Stichting Nusantara)

Uw aanmelding is definitief als het bedrag voor uw entreekaart(en) op het bankrekeningnummer NL32 RABO 01213 98277 is overgemaakt t.n.v. stichting Nusantara o.v.v. ‘Zwart onder Oranje editie 5’. Uw kaart(en) kunt u daarna op zondag 3 december 2017 vanaf 13.00 bij het Amsterdam Museum afhalen. Er worden ook kaarten aan de deur verkocht, pinnen is helaas niet mogelijk. 

Zwart onder Oranje - Gedeelde geschiedenis Om de onderbelichte gedeelde geschiedenis te ontsluiten en te delen met de rest van de samenleving organiseren jongeren onder de projectnaam ‘Zwart onder Oranje’, gesteund door Stichting Nusantara Amsterdam, Stichting Indo Afrikaans Kontakt, Stichting Recreatie Oorlogsveteranen Surinamers en Stichting Assanteman Association Netherlands, een serie cultuureducatieve activiteiten bestaande uit lezingen, paneldiscussies en een expositie gewijd aan de diverse etnisch-culturele bevolkingsgroepen die onderdeel uitmaakten, waarvan sommige nog steeds onderdeel zijn, van het Koninkrijk der Nederlanden. Zwart onder Oranje focust zich op de gedeelde Nederlandse geschiedenis die nu nog steeds van invloed is op ons allen. Zwart staat voor de gekoloniseerde groepen en Oranje voor Nederland.

Volg, ‘like’ en deel ons op  en deel ons Wij vertrouwen erop u hiermee geïnteresseerd te hebben, wij zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet. Met hartelijke groet, 

Projectgroep Zwart onder Oranje

Plaats: 

Amsterdam Museum, Kalverstraat 92 te Amsterdam

Datum: 

3 dec 2017 - 13:00
Voeg toe aan jouw agenda