Zwart onder Oranje

We zijn weer terug! Op zaterdag 29 juli vindt de derde editie ‘Zwart onder Oranje’ plaats in het Bijlmer Parktheater, tijdens de Molukse dag op het Kwaku Summer Festival. Gedurende twee uur gaan we in gesprek met 12 jongeren en ouderen én het publiek over onze roots en onze verzetshelden: wie zijn je helden? Hoe ga je om met je roots in het dagelijks leven? Daarnaast worden de gelijknamige expositie en film deze zomer tijdens het Kwaku festival nogmaals getoond. Deze bundeling van verhalen willen we levend houden en daarom zijn er 3 nieuwe verhalen aan toegevoegd aan de expositie.

In het kader van de ‘Gedeelde Geschiedenis’ vond op zondag 15 januari 2017 de eerste editie ‘Zwart onder Oranje’ in het Bijlmer Parktheater plaats, samen met de opening van de gelijknamige expositie en première van de gelijknamige film. In de expositie en film staan de verhalen van 14 jongeren centraal met hun roots verspreid over de hele wereld.

Naast de korte panelgesprekken zijn er ook optredens van dansgroep Trinitaria, muziekkoor Maluku in Mokum en Poetry by Stacy Alves.

De presentatie is deze middag in handen van Yomi Hitijahubessy en Surya Nahumury. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Stichting Nusantara Amsterdam.

  • Zaterdag 29 juli
  • Tijd 14:00uur tot 18:30uur
  • Plaats: Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam, Netherlands
  • Ticket Information: 
  • www.bijlmerparktheater.nlProgramma deel 1: inloop 14.00, start 14.30 - 15.30

Programma deel 2: inloop 17.00, start 17.30 - 18.30

Beide programma’s zijn verschillend en los van elkaar te bezoeken.

De voorstellingen in het Bijlmer Parktheater zijn vrij toegankelijk voor iedereen met een entreekaart van het Kwaku Summer Festival. Wees op tijd, want VOL = VOL.

===

Artwork banner by Sjoerd Antoon Mulder | samulder.nl

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

29 jul 2017 - 14:00 tot 18:30
Voeg toe aan jouw agenda