Y.M.P. Alleen Staan De Vaders (première)

Talentvolle, Rotterdamse woordkunstenaar Y.M.P wordt getergd door structuren, regels en beperkingen. Zijn allergie voor machtsverhoudingen bestrijdt hij met humor, ironie en cynisme. Ga mee in de struggles van een vader die niet tegen autoriteit kan terwijl hij er zelf één moet zijn. Een zoektocht naar de betekenis van vader-zijn en verantwoordelijkheid. Liefdevol, persoonlijk en puur!

In de Surinaamse cultuur lijkt buitenshuis de vader de baas, maar binnenshuis is dat zonder twijfel de moeder. De relatie tussen Surinaamse moeders en zonen is hierdoor sterk als staal. Y.M.P is, net als veel andere Surinaamse jongens, feministisch opgevoed door zo’n sterke mama. Het enige dat zij hem niet kon bijbrengen zijn de essentiële mannendingen. Juist die dingen die van belang zijn als je zelf vader wordt van een zoon…

Y.M.P is als theatermaker verbonden aan Lab-Z en werkplaats IslemundaAlleen Staan De Vaders is onderdeel van zijn talentontwikkelingstraject dat is gehonoreerd door het Fonds Podiumkunsten met de Nieuwe Makersregeling.

Y.M.P

Y.M.P is theatermaker, producent en talentcoach. Hij maakte een voorstelling over zijn detentieverleden (De Binnenplaats), organiseerde meerdere uitverkochte podiumavonden en bouwde het platform FLOW op voor jongeren van diverse afkomst en met een divers verleden.

Lab-Z

Lab-Z is de recent gestarte leer/werkplaats van Theater Zuidplein voor jong, divers talent. Er worden voorstellingen gemaakt over grootstedelijke onderwerpen van NU in samenwerking met publiek.

Meer informatie over

Plaats: 

Theater Zuidplein, Zuidplein 62, 3083 CW Rotterdam

Datum: 

6 okt 2018 - 20:15
Voeg toe aan jouw agenda