UNLAND - CBK Zuidoost

UNLAND, de derde tentoonstelling die gastcurator Sasha Dees maakt voor CBK Zuidoost, gaat over het (on)vermogen tot zelfreflectie en evolutie van onze samenleving. Hoe verhouden we ons tot elkaar terwijl we om verschillende (al dan niet dwingende) redenen over de wereld bewegen, gedreven door nieuwsgierigheid, economisch gewin, calamiteiten, geloof, oorlog, vrije tijd, kennis, persoonlijk gewin, etc.

Hoe duurzaam en houdbaar zijn waarden als homogeniteit en autonomie?  Een voortdurende discussie die ook in Nederland steeds weer de kop op duikt in de politiek, media, op podia en in de huiskamers. Zijn we anno 2016 in staat om over onze eigen schaduw heen te kijken en een constructieve dialoog met elkaar te voeren. In UNLAND kunstenaars die deze dialoog blijven aanwakkeren.

Met: Simone Bennett, Quinsy Gario, Inti Hernandez, Robbert van der Horst, Nour Eddine Jarram, Jane Jin Kaisen, Vladimir Tomic  & Ana Pavlovic. Curator: Sasha Dees. Met dank aan: Doris Salcedo, Michelle Eistrup, The Danish Arts Foundation en Galerie Ron Mandos.

 

The past is never dead. It’s not even past.” – William Faulkner

 

Opening: donderdag 8 september
Gastcurator Sasha Dees
Te zien t/m 22 oktober

Locatie: Anton de Komplein 120
1102 DR Amsterdam

 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

8 sep 2016 - 17:00 tot 22 okt 2016 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda