Tweede editie 'Nusantara Gesprekken - Nusantara Bicara'

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert stichting Nusantara Amsterdam de tweede editie ‘Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara’ met als onderwerp 'Verzetshelden in WO-II’.

De lezing over verzetshelden in WO-II zal door de gastspreker van deze middag, de heer dr. H. Poeze, onderzoeker bij het KITVL, gehouden worden. Hij heeft veel onderzoek gedaan over dit thema. De lezing vindt plaats in het foyer van het gemeentehuis en begint om 16:00 uur 's middags, met aansluitend een bezichtiging van de portretten-expositie 'Echte Helden’, waarvoor de stichting 4/5 mei CAZ twaalf portretten van verzetshelden, geschilderd door Herman Morssink aan de Rode wand van de Stopera heeft geëxposeerd. De bezoekers van de lezing worden voor een bezichtiging van de expositie begeleid door Ernst Jansz, die als kind van één van de geportretteerde verzetshelden ook zal spreken en tevens een aantal liederen ten gehore brengt. De expositie “Echte Helden” is reeds van 13 april tot en met 5 juni 2015 te zien en omvat 12 portretten van acht mannen en vier vrouwen die zich in de Tweede Wereldoorlog als echte helden hebben gedragen. Verzetshelden met roots in het West- en Oost-Indisch gebiedsdeel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de inspiratie bron ook voor de lesbrief die er aan is toegevoegd.

Voor het bijwonen van de tweede 'Nusantara Gesprekken - Nusantara Bicara' kunt u zich aanmelden tot en met woensdag 22 april, per e-mail: Nusantarabeta1@gmail.com of per telefoon bij de projectgroep 'Nusantara Bicara' t.a.v. mevrouw L. Westerlink Simao, tel: 06 43 89 01 96. stichting.nusantara.amsterdam@gmail.com

De tweede editie ‘Nusantara Gesprekken - Nusantara Bicara’ wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam in casu bestuurscommissie Zuidoost.

Plaats

Amsterdam

Datum