TALK met kunstenaar Tirzo Martha en Adi Martis

Bezoekers bij Tronie van Sideron. Foto: A.M. Minnaard Fotografie

In deze TALK gaat de Curaçaose beeldend kunstenaar Tirzo Martha in gesprek met kunsthistoricus Adi Martis en het publiek over de tentoonstelling 

In het bijzonder gaan ze in op het verhaal van Sideron, die als 8-jarige jongen in slavernij uit Curaçao werd meegenomen naar Nederland, om cadeau gegeven te worden aan stadhouder Willem V.

Ook gaat Martha in op de situatie zoals hij die vandaag de dag aantreft bij jonge Curaçaoënaars in Nederland en op Curaçao, en hoe de gedachtenis van geschiedenis een impact hierop heeft. Tirzo Martha maakte speciaal voor de tentoonstelling een installatie: hij zich liet inspireren door het verhaal van Sideron.

Over Tirzo Martha en Adi Martis

De Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha (1965) staat bekend om zijn spectaculaire en politiek maatschappelijk beladen installaties. Hij is mede-initiatiefnemer van het Instituto Buena Bista, een vooropleidings- en kunstinstituut op Curaçao voor jonge, creatieve talenten. Na een tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam zal zijn werk dit najaar te zien zijn in o.a. Museum Beelden aan Zee en CBK Zuid-Oost.

Dr. Adi Martis (1944) vertrok op vijftienjarige leeftijd vanuit Aruba naar Nederland. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, was curator van verschillende exposities en publiceerde o.a. over de Cariben.

Praktische informatie

Tickets kosten € 12,50 regulier of € 7,50 met kortingspas (Museumkaart, Rotterdam- of Ooievaarspas) en kunnen online worden besteld.

Programma:

  • 18.30 uur - Inloop en gelegenheid om de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof te bezoeken
  • 19.00 - 20.30 uur - TALK
  • 20.30 - 21.00 uur - Afsluitende borrel in Museumcafé Sebas inclusief een gratis drankje.

 

Plaats: 

Haags Historisch Museum · Korte Vijverberg 7 · The Hague, Zh 2513 AB ·

Datum: 

23 nov 2017 - 18:30
Voeg toe aan jouw agenda