Srefidensi 2015

40 JAAR ONAFHANKELIJKHEID SURINAME!!

Zaterdag 28 november 2015 t/m zondag 29 november 2015

De herdenking 40 jaar onafhankelijkheid Suriname wordt op 28 & 29 november groots gevierd in de Grote Kerk te Den Haag. Met diverse optredens, van onder meer Kenny B.

Het programma van deze manifestatie omvat een presentatie van diverse activiteiten, waaronder tentoonstellingen, debatten, literaire voordrachten, workshops en culinaire kennismakingen met producten uit de ruim gevarieerde Surinaamse keuken.

Naast deze activiteiten, die over het algemeen overdag zullen plaatsvinden, zullen er ook diverse muzikale optredens worden verzorgd door verschillende Surinaamse artiesten. Het sluitstuk van de eerste avond (zaterdag 28 november) is een optreden van 

‘The star of the evening’ de welbekende Kenny B!

Deze manifestatie is voor ons een moment om stil te staan bij de positie van Surinamers in Den Haag. Wij willen een gedachtewisseling organiseren over de bijdrage die door Surinamers in de jaren die achter ons liggen hebben geleverd aan de vorming van de multiculturele samenleving, zoals wij die nu kennen. Hoe is het gesteld met de participatie van Surinamers in Den Haag, in hoeverre worden de mogelijkheden benut voor hogere posities op de maatschappelijke ladder, welke dilemma’s vormen de belemmerende factoren en wat moet er gebeuren om die te kunnen overwinnen.

Tijdens deze tweedaagse manifestatie zal niet de relatie tussen Nederland en Suriname centraal staan, maar het feit dat onze aanwezigheid in dit land van permanente aard is en dat onze toekomst en die van onze kinderen ook daarop gericht dient te zijn.
 
Deze manifestatie wordt gedragen door een breed platform van Haagse instellingen.

Meer informatie omtrent deze bijzondere manifestatie vindt u op de volgende website:
http://www.lexramsri.nl of bel Samensterk 070 388 66 23 / 06-43076535

Locatie: Rond de Grote Kerk 12 Den Haag (Torenstraat)

Aanvang: 13:00 - 01:00

Entree: na 17:00 €12,50  

 

Plaats

Den Haag

Datum