SranangKwakoe Antwerpen

SranangKwakoe Festival van 11-13 augustus 2017

Plaats: St. Jansplein in Antwerpen, Belgie

Kwakoe betekent woensdag in de rituele Kromanti-taal van Marrons in Suriname. Het is een jaarlijks gehouden culturele ,culinaire sportieve familie weekend voor iedereen, klein en groot, jong en oud dat in de zomer in de Stad Antwerpen plaatsvindt.

Kwakoe kan de naam zijn van iemand die op woensdag geboren is, en verwijst naar woensdag 1 juli 1863, de dag dat in Paramaribo, Suriname de slavernij werd afgeschaft.

Reunie Suriname Diaspora Ambassadeurs in het buitenland

Heeft u interesse om een reunie van Suriname Diasporas te organiseren? Zou u  willen participeren in een  Head to Head reunie-weekend ?

Het doel van een reunieweekend op de SranangKwakoe festival Antwerpen is om je oude bekenden van uw geboorteplaats of waar je getogen hebt terug te zien.

De eerste reunieweekend op SranangKwakoe festival Antwerpen hebben we gepland van vrijdag 11 augustus  tot en met zondag 13 augustus 2017 en wordt georganiseerd door de Stichting Suriname Diaspora Solidarity Belgium (SuDiSoBe).


Het SranangKwakoe festival heeft als doel Surinamers die woonachtig zijn in het buitenland door middel van een reunie wederom bij elkaar te brengen en uiteraard is het een mooie gelegenheid oude bekenden te ontmoeten. Lekker Surinaams eten, dansen en lekker bijkletsen zal het toppunt van gezelligheid zijn. Uiteindelijk zal bekeken worden wat de mogelijkheden zijn om samen  een bijdrage te kunnen leveren aan onze geboorteplaats in Suriname.

Dit is een concept dat wij aan het project SranangKwakoe festival Antwerpen, België  willen toevoegen .

Zou u hier bij willen meewerken, neem graag contact met ons op.

Mvg Het bestuur SuDiSoBe vzw

Plaats: 

Antwerpen

Datum: 

13 aug 2017 - 00:00 tot 11:45
Voeg toe aan jouw agenda