Split personality: de zegen van een meervoudige identiteit

Op 21 mei 2015 organiseert de  Vereniging Antilliaans Netwerk ism het Joods Historisch Museum een bijzondere bijeenkomst.

Het Joods Historisch Museum presenteert van 30 januari tot en met 14 juni 2015 de tentoonstelling Joden in de Cariben, een tentoonstelling over de geschiedenis van de joodse gemeenschappen in Curaçao en Suriname vanaf de zeventiende eeuw tot nu.

De bezoekers van de tentoonstelling worden meegenomen naar het joodse leven in de tropen, naar een samenleving waarin plantages, slavernij en vermenging van culturen een grote rol speelden. Naast schilderijen van onder meer Frans Post, prenten, rituele objecten en scheepsmodellen, zijn er veel foto’s en boeiende interviews met Surinaamse en Curaçaose joden.

Op 21 mei zal conservator Julie-Marthe Cohen de tentoonstelling aan het Antilliaans Netwerk toelichten. Aansluitend zal ze een rondleiding geven in groepen over de tentoonstelling waarbij u de unieke mogelijkheid krijgt om vragen te stellen.

In het kader van ons jubileum verheugt het ons u tevens te melden dat David Serphos, vriend van de Vereniging, een inleiding zal verzorgen met als titel: “Split personality: de zegen van een meervoudige identiteit”

Datum: Donderdag 21 mei 2015

Locatie: Het Joods Historisch Museum

Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur

Entree: Inclusief één (1) drankje. Leden (2015) Vereniging Antilliaans Netwerk betalen €12,50,-

Niet leden betalen €15,-

Kaartjes zijn aan de deur te verkrijgen. U wordt verzocht zoveel mogelijk gepast te betalen. Vooraf betalen is gewenst via IBAN: NL04 ABNA 0585850321 tnv Vereniging Antilliaans Netwerk onder vermelding van naam, emailadres en 06 nummer

Aanmelden: Via info@antilliaansnetwerk.nl met vermelding van naam en 06 nummer

Route en  Parkeren: Ga naar 

 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

21 mei 2015 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda