SOLO 6 - Iris Kensmil

Op 1 november 2015 opent de zesde solotentoonstelling in Club Solo met een overzicht van portretten van Iris Kensmil (Amsterdam, 1970).

De tentoonstelling bestaat uit schilderijen en tekeningen, die in combinatie met wandvullende installaties zijn gepresenteerd. Kensmil werkt op deze manier gelijktijdig met het abstracte ruimtelijke gebaar en de klassieke verfijndheid van het schilderen vanuit het licht.

Voor Iris Kensmil heeft haar stijl van het schilderen en tekenen van portretten een specifieke functie. Zij geeft zwarte individuen zo een plaats in de kunsthistorie, terwijl de mensen die zij portretteert ook zelf een actieve historische rol hebben. De tentoonstelling is een open presentatie hiervan. Het is aan de kijker of hij die geschiedenis kent of niet.

In reactie op het werk van Iris Kensmil, toont het Van Abbemuseum in de museumzaal het schilderij ‘Portret van een toneelspeelster’ van Charley Toorop uit 1927.

Randprogrammering
Iris Kensmil nodigt rapper en theatermaker Akwasi (Amsterdam, 1988) uit op dinsdag 17 november. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor verdere informatie of meld je aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@clubsolo.nl.

www.iriskensmil.nl
www.vanabbemuseum.nl

1 t/m 29 november 2015
opening 1 november 15.00 uur

CLUB SOLO

Kloosterlaan 138
4811 EE Breda
Nederland

Plaats

Breda

Datum