A Seat at the Table | Saman Amini / Black Sheep can Fly

Voor Oerol 2017 maakte Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol de voorstelling A Seat at the Table, een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

Onder de vloer, tussen de steunpilaren van strandtent De Branding op Terschelling, werd de productie 20 keer gespeeld voor in totaal 4.000 bezoekers. Pers en publiek waren onder de indruk. Voor Saman en zijn collega’s was al snel duidelijk dat deze voorstelling de theaters in moet om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te kunnen maken.

Duur: 115 minuten inclusief voorprogramma.

NB: Er is een naprogramma van 30 minuten.

Makers

Saman Amini vluchtte op elfjarige leeftijd samen met zijn moeder en zusje naar Nederland. Waar hij in rap tempo zijn passie voor de Nederlandse taal en muziek ontdekte. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht en in januari 2017 werd hij door het NRC uitgeroepen tot ‘Een van de rijzende sterren van 2017!’

Theater of the Now randprogramma

A Seat at the Table is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

Plaats: 

Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam

Datum: 

24 mei 2019 - 19:30 tot 21:30
Voeg toe aan jouw agenda