RPhO meets Maas

De cross-over van breakdance en 150 jaar muziek tussen het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) en Maas theater en dans wordt wegens succes voor de vijfde keer hernomen. Zaterdag 18 mei om 16:00u is RPhO meets Maas slechts een keer te zien in het Maaspodium. Blazers en slagwerkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en onder anderen de Rotterdamse dansers Remses Rafaela, Gianni Noten en Stefan Seedorf dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek.Cross-over van breakdance en 150 jaar muziek

Breakers, koperblazers en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar met moves en drumsolo’s in dat wat hen verbindt; de liefde voor muziek. Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de blazers en slagwerkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Dansers van Maas en musici van RPhO verleiden elkaar tot interactie en het zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken.

In 2014 voegden het RPhO en Maas het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In 2015, 2016, 2017 en 2019 werd / wordt de succesvolle voorstelling hernomen.

Plaats: 

Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam

Datum: 

18 mei 2019 - 16:00 tot 17:15
Voeg toe aan jouw agenda