Ro Heilbron: Eerbetoon aan een kunstarbeider

Van 1 juli tot 1 augustus eert het CBK Rotterdam de Surinaams Rotterdamse kunstenaar Ro Heilbron met een expositie in verschillende winkels aan de West-Kruiskade. Ro Heilbron (1938 – 2014) is een van de belangrijkste en bekendste beeldend kunstenaars van Surinaamse afkomst en is bekend in Nederland, het Caribisch gebied en Suriname.
Verspreid over verschillende winkels aan de drukke winkelstraat zal werk te zien zijn van deze veelzijdige kunstenaar. De tentoonstelling opent op de dag van het jaarlijkse Keti Koti: de dag waarop de afschaffing van de slavernij in 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen wordt herdacht en gevierd. In Suriname heet deze dag officieel 'Dag der Vrijheden'.
 De tentoonstelling geef inzage in Heilbron’s oeuvre, zijn geëngageerdheid met armoede en onderdrukking, de hoop en realiteit met betrekking tot de onafhankelijkheid van Suriname en de intimiteit van het latere werk, geïnspireerd op zijn Indiaanse roots.
 
De tentoonstelling opent in de pop-up store ‘Top 51’ aan de West-Kruiskade 51 op 1 juli 2015 om 11.00 uur met een openingswoord van bestuurder Rabin S. Baldewsingh, een trouwe vriend van Ro Heilbron, en een korte introductie door samensteller van de tentoonstelling Piet de Jonge.
 
Speciaal voor de gelegenheid geeft CBK Rotterdam een routekaart uit die langs de werken van Heilbron voert. De kaart is een ode aan het werk van Heilbron en een uitnodiging om de levendigheid van de West-Kruiskade op te zoeken.

Meer informatie: ketikotirotterdam.nl en cbkrotterdam.nl
routekaart West-Kruiskade, Eerbetoon aan een kunstenaar

Plaats: 

Rotterdam

Datum: 

1 jul 2015 - 11:00
Voeg toe aan jouw agenda