A Raisin in the Sun (reprise) | Well Made Productions

Nederlandse bewerking van Broadway klassieker A Raisin in the Sun. De eerste voorstelling op Broadway met een volledig zwarte cast, een zwarte regisseur, geschreven door een zwarte vrouw (Lorraine Hansberry). Nu gespeeld door onder andere Jetty MathurinJoy Wielkens en Mandela Wee Wee. Vanuit intieme persoonlijke verhalen wordt er ingezoomd op alledaagse onderwerpen die ook in deze tijd nog steeds actueel zijn.

De familie Younger wacht met spanning op het geld van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid droomt zich op de eigen manier weg uit de zwarte sloppenwijk van Chicago. Moeder Lena, zoon Walter en dochter Beneatha komen daarbij lijnrecht tegenover elkaar te staan…

A Raisin in the Sun is één van de bekendste toneelstukken in Amerika. Met meerdere succesvolle spin-offs, zowel op televisie als film met onder meer Felicia Rashad, Danny Glover, Ruby Dee en Puff Daddy. In 2014 speelde Tony award winnaar Denzel Washington de rol van zoon Walter in de derde Broadway versie.

De pers over A Raisin in the Sun
De familie Younger zijn mensen, met eigen dromen en gebreken. Mensen waarin iedereen zich kan herkennen. A Raisin in the Sun bedient een groots, cultureel divers publiek. En dat gebeurt niet vaak genoeg in het Nederlands theater” – Theaterkrant ★★★★ .suGGdNc5.dpuf">Volledig artikel.

In Nederland wordt er, meer dan een halve eeuw na Hansberry, nog maar weinig repertoire geschreven vanuit een zwart perspectief voor zwarte acteurs. (…) Het jonge Well Made Productions doet een prijzenswaardige en meer dan geslaagde poging daar verandering in te brengen door ‘A Raisin in the Sun’ voor het eerst op de Nederlandse planken te brengen. (…) ‘A raisin in the sun’ verdient, kortom, een groot en een zo divers mogelijk publiek” – Trouw ★★★★ .

 

 

Spel: Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee, Samora Bergtop, Joy Wielkens, Yannick Jozefzoon, André Dongelmans en Yorick Zwart Regie: Teunkie van der Sluijs Vertaling: Esther Duysker.

Met theater, film en fotografie brengt Well Made Productions verhalen en beelden vanuit een ander en kleurrijker perspectief. A Raisin in the Sun is de eerste productie van een drieluik waarin gekeken wordt naar de zwarte identiteit in het Westen en hoe deze zich door de jaren heen ontwikkelt. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is het vervolg Clybourne Park te zien in Theater Zuidplein.

 

Plaats: 

Rotterdam

Datum: 

29 sep 2016 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda