PROMO | Onias Landveld; Verhalen van mijn ontstaan

Verhalen van mijn ontstaan: Wortels en Cassave


Onias Landveld premiert op zaterdag 13 april met zijn one man show "Verhalen van mijn ontstaan: Wortels en Cassave" waarin hij met een lach en een traan vertelt over zijn leven als zwarte man in deze maatschappij. "Ik grijp terug naar mijn verleden, voorouders en trek die door naar het heden."

Onias is een in Suriname geboren verhalenverteller. Kind van ouders uit twee marron culturen is hij: “zwart in het kwadraat”. Zijn roots zijn in Suriname maar hij heeft wortel geschoten in Nederland.

Grootgebracht met Blomgomma, Fiadu en Bojo, zit zijn verleden om zijn smaakpapillen omwonden. En daarom spreekt hij soms verlekkerd met een tongval hier ver vandaan. Maar hij is ook de stadsdichter van Tilburg en liefhebber van kersenflappen en worteltaart.

Niet schuw van de kou en al met al toch een Nederlandse woordkunstenaar. Zijn identiteit is gevormd door fragmenten en situaties. Hij vormde die om tot gedichten, spoken-word teksten en verhalen. Sommige lachwekkend, anderen snijdend tot op het bot maar altijd eerlijk en vormend.

En dat maakt hem tot wie hij is: Een zwarte, in Suriname geboren verhalenverteller, met een Nederlandse nationaliteit.


Plaats: 

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam ZO

Datum: 

13 apr 2019 - 20:00 tot 21:45
Voeg toe aan jouw agenda