PAVEMENTS OF GOLD 8+

Pavements of Gold is een bonte roadtrip door de stad voor iedereen vanaf 8 jaar, exclusief in Amsterdam. Wieke ten Cate tekent voor de regie en bekroond illustrator Brian Elstak neemt de vormgeving voor zijn rekening. De cast bestaat uit Cherella Gessel, Gery Mendes, Marcel Roelfsema en Dionne Verwey.

Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en muziek.

De voorstelling is een samenwerking van de Toneelmakerij met het Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling. De première vindt plaats op zaterdag 18 mei in het Bijlmer Parktheater.


Het is een zonnige ochtend in Zuidoost en Angel, het dapperste meisje van de Bijlmerdreef, gaat op pad. Ze vindt het hoog tijd antwoorden te krijgen op vragen die haar vader ontwijkt. Angel loopt langs winkels vol spullen, huizen waar muziek wordt gemaakt, door parken, over pleinen en langs metrostations.  Ze ontmoet opmerkelijke figuren en verre vrienden, doodnormale voorbijgangers en behulpzame buren. Voor sommigen blijft Angel onzichtbaar, door anderen wordt ze gezien. Midden in die stad, vol leven, kleuren, geuren en geluiden belandt ze bij iemand die op haar wacht.


Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en veel muziek.  Bekroond illustrator Brian Elstak tekent Angels wereld; een stad die herkenbaar en magisch is en in zijn uitbundige tekenstijl zowel decor als kunstwerk.Credits

 • tekst                     Rob de Graaf en Wieke ten Cate
 • regie                     Wieke ten Cate
 • spel                       Cherella Gessel, Gery Mendes, Marcel Roelfsema, Dionne Verwey
 • dramaturgie       Paulien Geerlings
 • muziek                 Gery Mendes
 • vormgeving        Brian Elstak
 • kostuums             MAISON the FAUX
 • lichtontwerp       Gé Wegman
 • decorontwerp    Laura de JongSpeellijst

 • do 16, vr 17 mei               19.30 u                Bijlmer Parktheater (voorpremière)
 • za 18 mei                           19.30 u                Bijlmer Parktheater (première)
 • zo 19 mei                           15.00 u                Bijlmer Parktheater
 • vr 24 mei                            19.30 u                Bijlmer Parktheater
 • za 25, zo 26 mei               15.00 u                Bijlmer Parktheater
 • wo 29 mei                          19.30 u                Bijlmer Parktheater
 • do 30 mei                          15.00 u                Bijlmer Parktheater
 • vr 31 mei                            19.30 u                Bijlmer Parktheater  

Pavements of Gold speelt ook als besloten schoolvoorstellingWieke ten Cate

Wieke ten Cate (1986) is een theaterregisseur die op basis van onderzoek werkt aan nieuw repertoire. Eerder werkte ze met verschillende theaterschrijvers aan nieuwe teksten. Zo maakte ze een voorstelling over werkethiek op basis van gesprekken met medewerkers in een tandpastafabriek (Arbeid adelt), over de voor(oor)delen omtrent geweld vanuit het perspectief van kooivechters (Winnen is Belangrijker dan Meedoen) en maakte ze met vijf actrices uit de Oekraïne een theatervoorstelling over vrouw-zijn.

Ten Cate is van 2017 tot en met 2021 ‘artist in residence’ en maakt deel uit van het artistieke team de Toneelmakerij. Wieke ten Cate heeft een fascinatie voor het effect van de maatschappelijke positie op de ervaring van mens-zijn. Armoede in letterlijke en figuurlijke zin is in allerlei variaties een terugkerend thema: de veronderstelde armoede van een leven lang werken in een tandpastafabriek of als vuilnisman. Haar personages behoren altijd tot de ‘maatschappelijke underdog’. De Toneelmakerij vindt zich in haar mededogen en haar belangstelling voor de ogenschijnlijk niet succesvolle mensen van onze samenleving. Brian Elstak

Brian Elstak (1980) is illustrator. Hij werkt voor De Correspondent, de Volkskrant, het Stedelijk Museum en publiceerde bij Das Mag het kinderboek Tori - in 2018 bekroond met een Zilveren Penseel - en Trobi.

Info & tickets

Reguliere tickets kosten €8,50. Tickets zijn online te bestellen of aan de kassa van het Bijlmer Parktheater.

Stadspashouders met een groene stip kopen voor €1,00 een kaartje aan de kassa van het Bijlmer Parktheater. 

Meer info of reserveren? Mail kassa@bijlmerparktheater.nl of bel 020-3113933.

Plaats: 

PAVEMENTS OF GOLD 8+

Datum: 

16 mei 2019 - 19:30 tot 31 mei 2019 - 23:45
Voeg toe aan jouw agenda