Paul Obinna on Malcom X

Malcolm X kan echt worden omschreven als 'A Man For All Seasons', gedefinieerd als; '... de ultieme gewetensmens. Als iemand die trouw blijft aan zichzelf en zijn overtuigingen terwijl hij zich aan alle omstandigheden en tijden aanpast, ondanks externe druk of invloed ... ' 

Een onverschrokken mensenrechtenactivist, hij werd internationaal bekend en ontwikkelde een reputatie voor zijn scherpzinnigheid, intellect en vermogen om te communiceren van de universitaire collegezaal naar de straten ... van professoren tot Pimps ... 

Het leven van Malcolm weerspiegelde de aard van de transformatie zoals voorgesteld door de ‘Orisha Ogun’, die de kwaliteiten heeft van de ‘Warrior’ de machete & shield en het aambeeld vasthoud, zoals de smid metaal transformeert in nuttige gereedschappen.

Malcolm was in zijn korte leven bekend onder minstens zeven verschillende namen, elk reflecterend op zijn gemoedstoestand en bewustzijn die elk een goed voorbeeld laten zien van de kracht van positieve verandering en transformatie. 

Tijdens deze workshop onderzoeken wij de verandering en de transformatieve aard van de Afrikaanse traditionele spiritualiteit zoals weerspiegeld door het grote zegel van de laatste organisatie van Malcolm, de O.A.A.U. (Organisatie van AfroAmerican Unity) wiens motto was "... Van duisternis tot licht ..."

Plaats: Stichting Trefcentrum Wi Masanga

 

  • 18:00 – 19:00 hrs     Community Conscious Club Meet & Greet
  • 19:00 – 21:00 hrs     Ogun and the Transformation of Malcolm X
  • 21:00 – 22:00 hrs     Community conversation

Plaats: 

Stichting Trefcentrum Wi Masanga, Rauwenhoffstraat 39, 3022 RL Rotterdam

Datum: 

19 mei 2018 - 18:00
Voeg toe aan jouw agenda