Participatiebijeenkomst Buitenspelen, toen en nu

De zomer is begonnen. Overal in Nederland  zullen er veel kinderen buitenspelen; ook in Amsterdam Zuidoost. We zullen spelende kinderen zien in straten en op pleinen, velden en parken. Maar ook op galerijen en in voor- en achtertuinen.  Spelende kinderen, blije gezichten, vrolijke stemmen. Wie weet nog hoe er vroeger buiten werd gespeeld in Driemond en in de begindagen van de Bijlmermeer? Wat voor voorzieningen waren er al en wat is er nu nieuw?  

Wat voor spelletjes werden er  toen buiten gespeeld en worden ze  nog gespeeld?  In de Bijlmermeer kwamen er migranten uit verschillende delen van de wereld wonen. Hebben ze bijvoorbeeld kinderspelletjes meegenomen en werden die toen gespeeld? Of zijn er nieuwe spelletjes ontstaan? En wie heeft er nog foto’s van buiten spelende kinderen en/of voorwerpen waarmee er werd gespeeld? Welke kinderliederen zijn hier ontstaan, enzovoort.

Wij zijn benieuwd naar alle verhalen, emoties, herinneringen over buitenspelen in  Zuidoost, daarom organiseert Imagine IC op dinsdag 7 juli 2015 een participatiebijeenkomst met betrokkenen die toen bezig waren of nog zijn met buitenspelen.  Ouders en (klein)kinderen, kinderen van toen die nu tieners of (jong)volwassenen zijn. Maar ook vrijwilligers en (ex)werkers die uit hoofde van hun beroep met kinderen buiten spelen.  

  • Datum: dinsdag 7 juli  2015
  • Tijd: inloop 17.00 uur, aanvang 17.30 tot circa 19.00 uur
  • Locatie: tentoonstelling Bijlmer Meer, Frankemaheerd 2.
  • Een klein hapje wordt geserveerd. 

Wij horen graag of u hierbij aanwezig kunt, en vergeet niet om items die mede een verhaal vertellen over buiten spelende kinderen in Zuidoost mee te nemen zoals bijvoorbeeld: foto’s,  documenten(brochures, vakantie- en kinderkranten,  liedteksten, voorwerpen waarmee er werd gespeeld, enzovoort.

Imagine IC documenteert, presenteert en bespreekt het dagelijks leven  in de grote stad van vandaag. Nu en straks in ons huis:

  • Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost, een nieuw buurtarchief en een vaste tentoonstelling, vanaf 12 maart
  • Halal in Holland, seminar over the making of (islamitische) tradities en erfgoed, 27 maart
  • Let’s Party, vol foto’s, films en sounds van party-makers in de stad, verlengd tot 20 juni (gesloten op donderdagavond en zaterdag)

Plaats: 

Amsterdam ZO

Datum: 

7 jul 2015 - 17:00
Voeg toe aan jouw agenda