NOW LOOK HERE – The African Art of Appearance

Vanaf 25 januari is de tentoonstelling , te zien in de pop-up locatie ’ in Amsterdam Noord. De tentoonstelling brengt achttien Afrikaanse kunstenaars bijeen die uiterlijke schijn inzetten voor het vertellen van een dieperliggend verhaal. Met ironie, schoonheid en stijl gaan ze de dagelijkse werkelijkheid te lijf en kantelen ze het imago van het continent. De tentoonstelling is samengesteld door .

Black Spring - Beauty in Exile

De Nigeriaanse curator  voegde een conceptuele laag toe met de sectie Black Spring - Beauty in Exile, met nieuw werk van twee in Nederland gevestigde kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora,  (Colombia/Nederland) en (Zuid-Afrika/Nederland), gebaseerd op het idee van de diaspora als een thuis ver van huis. Tijdens de  voert Buhlebezwe Siwani een performance uit.

Give Dem!

De Keniaanse creative director  (Kenia) stelt de exuberante modepresentatie Give Dem! samen met het werk van Afrikaanse kleermakers, traditionele Afrikaanse kleding en hedendaagse Afrikaanse mode. Dolat organiseert ook een modeperformance tijdens de .


 Workshop cultural appropriation

Voorafgaand aan de tentoonstelling leidt  een workshop op de modeafdeling van de , met het thema Cultural Appropriation. De resultaten zijn te zien in de tentoonstelling.

Interactive Artist Talks

Op zaterdagmiddag 25 januari gaat een aantal van de kunstenaars in de tentoonstelling met elkaar in gesprek onder leiding van de Ghanees-Nederlandse moderator Ama van Dantzig. Ze delen hun drijfveren, motivatie en inspiratie met het publiek en wisselen van gedachten met kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora in Nederland. Aan de gesprekken nemen deel: (Togo/VS),  (Senegal),  (Kenia),  (Kameroen),  (Colombia/Nederland),  (Benin/Frankrijk),  (Zuid-Afrika) en  (Zuid-Afrika/Nederland).

Campagnebeelden @ Lil 'Amsterdam

De campagnebeelden voor NOW LOOK HERE - The African Art of Appearance, van  (Nigeria) en  (Nederland) zijn nu te zien zien in  op het Centraal Station Amsterdam.

Plaats: 

Amsterdam North. Asterweg 17

Datum: 

25 jan 2020 - 11:00 tot 23 feb 2020 - 19:30
Voeg toe aan jouw agenda