Nieuwe Makers: Experimenteel theaterweekend voor échte theaterliefhebbers

Bijlmer Parktheater nodigt je van harte uit voor een nieuwe editie van Makers op 9 en 10 juni 2018 aan de Anton Komplein 240, te Amsterdam. Een vernieuwend en experimenteel weekend voor theatermakers en liefhebbers van podiumkunsten. Energiek, rauw, beeldend en grensverleggend theater van gastmakers en nieuwe theatermakers in hun kracht.

PROGRAMMA EERSTE DEEL:

Het programma begint op zaterdag 9 juni om 20.00 uur. Jaike Belfor en Naima Souhair bijten het spits af in een preview van hun theaterstuk over hoe onze maatschappij omgaat met keuzestress en de rol die social media daarbij speelt. De centrale vraag van die avond is dan ook: Hoe kunnen wij nog kiezen met zoveel druk en zoveel keuzes?

ACHTERGRONDINFORMATIE:

Theathermaker JJaike Belfor, geboren in Curaçao en opgegroeid in Suriname, volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Theatermaker Naïma Souhair groeide als half-Marokkaanse op in Limburg en studeerde af aan de dansopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazzmusical. 

Over de makers: VANTA is het muziek- en spoken-word-collectief van Vernon Chatlein (componist/percussionist), Amber Nijman (Afro-Caribische zangeres) en Juan-Carlos Goilo (spoken word artiest/theatermaker).

Gastmaker VANTA neemt het publiek mee op een muzikale, poëtische, visuele reis naar de oorsprong van het Papiaments en de Creoolse taalgeschiedenis van het Nederlands Koninkrijk.

NAGESPREK:

Indien je tijdens het programma vanbinnen brandt van de vragen, hoef je je daar geen zorgen over de maken. Nieuwe makers heeft daaraan gedacht en een speciaal moment hiervoor uitgekozen, of laat ik zeggen gecreeërd, om de vragen te behandelen,  Bij de 'nagesprekken' schuiven de makers aan om meer te vertellen over hun ideeën en werkwijze en kun je er met je vragen op los branden.

PROGRAMMA TWEEDE DEEL:

Het programma vervolgt zich op zondag 10 juni om 15.00 uur.  FOUR geeft een dansvoorstelling over ‘affinity’, ofwel het gevoel van mensen of dingen.

Gastmaker Cedella Steur, Algie Baas, Sophie Beck en Janneke Pronk zijn alle vier afgestudeerd als allround danseres aan PACT College Amsterdam. Met hun verschillende dansstijlen inspireren en motiveren zij het publiek van een klein idee tot iets heel groots.

WOMEN IN LOVE:

 Een zoektocht naar liefde en erkenning van vier vrouwen die in de Westerse maatschappij leven en in conflict staan met zichzelf en hun omgeving.

Gastmaker Sarah Huygens is een eigenwijze Westerse Afrikaanse theatermaakster, die de grenzen bij zowel haarzelf als bij despelers opzoekt. Zij studeerde Theater & Educatie aan de Hogeshool voor de Kunsten Utrecht.

MELANINE TEN STRENGSTE VERBODEN

Het publiek is tevens jury in deze gruwelijke maar waargebeurde rechtszaak. Zware onderwerpen worden aangekaart met een overvloed aan humor, een hoog energiegehalte en scherpe zang.

Over de makers: Gavin-Viano Fabri studeerde Dans bij CODARTS Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en hij studeerde af in 2012. Vervolgens ontving hij in 2014 vier studiebeurzen om een jaar in New York City te studeren aan de The New York Film Academy.

ALS LAATST..

Op zondagmiddag geeft Urias Boerleider een lezing over bewustwording van kleur binnen het makerschap 'Hoe ik zwart werd in Akersloot. Zijn afstudeervoorstelling Een Ander Land gaat dit voorjaar in première in het Bijlmer Parktheater.

Het Nieuwe Makers weekend wordt afgesloten met een korte presentatie van theatermaker Darryl Veldman.

 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

9 jul 2018 - 20:00 tot 10 jul 2018 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda