Martin Luther King | Bijlmer Parktheater

Hoe ver ga jij voor je dromen? In deze muzikale familievoorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent.

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

 

‘In onze voorstellingen vertellen we het verhaal van mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Mensen die, ook al lijkt het bij aanvang een verloren strijd, toch vechten voor een betere wereld’. - Jörgen Tjon a Fong, artistiek leider & regisseur van 'Martin Luther King'

 

Credits

Regie: Jörgen Tjong A Fong

Tekst: Jörgen Tjon A Fong

Dramaturgie: Robbert van Heuven

Spel: José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen

Compositie: Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney

Campagnebeeld: Kochxbox

Fotografie: Megan Alter Photography

Plaats: 

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam ZO

Datum: 

16 nov 2018 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda