Marokkaanse vrouwen demonstreren tegen mensenrechten schendingen in Marokko

  • Wanneer: Zondag 18 juni, 15:00 uur.
  • Waar: de Dam, Amsterdam.

Marokkaanse vrouwen demonstreren op zondag 18 juni in Amsterdam tegen de mensenrechtenschendingen die momenteel plaatsvinden in Marokko. De “Hirak” beweging in de Rif demonstreert al acht maanden tegen corruptie, armoede en marginalisatie. 

Onder de  volksbeweging bevinden zich aanzienlijk veel vrouwen, met in de voorhoede Nawal Ben Aissa en Silya Ziani. Eind mei is de overheid overgegaan tot het onderdrukken van deze volksbeweging. Er zijn inmiddels meer dan 100 mensen gearresteerd.

Onlangs is een van de voorvrouwen van de “Hirak” beweging, Silya Ziani, gearresteerd en heeft een vrouwelijke demonstrant die de Franse media te woord stond direct een arrestatiebevel ontvangen. Naast deze golf aan arrestaties, wordt de Hirak, waaronder ook de vrouwenbeweging, met zeer harde hand belemmerd zich te organiseren en te demonstreren. 

Deze inbreuk op de mensenrechten en de golf aan politieke arrestaties was voor de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland (MVVN) aanleiding om op zondag 18 juni een mars te organiseren in solidariteit met de vrouwen in de Rif en de "Hirak". De vrouwenmars zal op zondag 18 juni van 15:00 tot 17:30 plaatsvinden in Amsterdam.

De mars start op de Dam en loopt via het Leidseplein richting Museumplein.

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

18 jun 2017 - 15:00
Voeg toe aan jouw agenda