Legacy

Choreograaf Nadia Beugré, afkomstig uit Ivoorkust, liet zich voor Legacy inspireren door de Amazones en een specifiek moment uit de geschiedenis van haar land. In 1949 protesteerden vrouwen in de stad Grand-Bassam met een lange mars voor de vrijlating van politieke gevangenen en tegen de Franse, koloniale macht. Legacy is niet alleen een hommage aan die vrouwen, maar aan alle vrouwen ter wereld die vechten om gehoord te worden. Nadia Beugré en Hanna Hedman staan op het podium met een groep Amsterdamse vrouwen. Op opzwepende live muziek van de Ivoriaanse muzikante Manou Gallo bewegen ze over het podium. Met hun lichaam, stem en zelfs hun bh eigenen ze zich de ruimte toe.

Wanneer het publiek binnenkomt bij Legacy (‘Erfenis’) zijn de twaalf danseressen al in actie. In het midden van een kring toeschouwers rennen ze, onafgebroken, zonder echt vooruit te komen. 

Twee van deze danseressen – Hanna Hedman en choreografe Nadia Beugré zelf – zijn professioneel. De andere vrouwen zijn lokale gezochte performers, voor dit project gecast in Amsterdam. Ze bewegen in stilte of op de muziek van Manou Gallo op slagwerk en basgitaar. Haar krachtige stem vergezelt de vrouwen. De danseressen zijn van alle leeftijden. Gezichten vertrekken door de inspanning, ze raken vermoeid en bezweet, trekken kleren uit, maar stoppen niet. Ze lijken voortgedreven door eenzelfde vuur.

Plaats: 

De Brakke Grond Nes 45 1012 KD Amsterdam

Datum: 

19 jun 2018 - 20:30 tot 21:30
Voeg toe aan jouw agenda