Lady Shaynah

Met trots presenteert Music Matters de Muziekambassadeur van Rotterdam 2015: de 20-jarige singer/songwriter Lady Shaynah.

Lady Shaynah zal deze avond haar debuut-cd presenteren samen met haar 10-koppige band. Het album is een energieke combinatie van soul, funk en pop.

Eind 2014 won Lady Shaynah de Music Matters Award. Ze treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Ntjam Rosie, Sabrina Starke, Poliana Vieira en Rass Motivated. Haar jaar als Muziekambassadeur van Rotterdam staat in het teken van haar eigen song ‘Werk it’. Het levensmotto van de zangeres is ‘dream big, work hard’ en zij wil andere jongeren inspireren om net als haar het beste uit henzelf te halen.

Geboren op Curaçao, met Surinaamse roots, kwam Lady Shaynah naar Rotterdam om muziek te studeren aan de jazzopleiding van Codarts. Zij heeft zich laten scholen door internationale grootheden in de muziek als Andro Biswane, Eddy Veldman, Tomoko Ohno, Berget Lewis en Tania Kross. Ze speelt piano, akoestische gitaar, drums, blokfluit en verschillende percussie-instrumenten. Lady Shaynah werd driemaal genomineerd voor de Surinaamse ‘Suripoku Award’ in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Vrouwelijke Artiest en Suripoku van het Jaar 2012.

Datum: vrijdag 5 juni 2015
Aanvang: 20.30 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Zaal: Eduard Flipse Zaal

Plaats

Rotterdam

Datum