Laatste maand voor Body Art en Afrofuturism

De tentoonstellingen Body Art en Afrofuturism zijn nog tot en met zondag 26 augustus te zien in het Tropenmuseum te Amsterdam. Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord en Afrofuturism is een fototentoonstelling over de toekomstvisie van vier Afrikaanse kunstenaars.

Over Body Art

De tentoonstelling was in 2015 al te zien in het Tropenmuseum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Body Art kwam in 2017 wegens succes terug naar Amsterdam. De tentoonstelling geeft zes mogelijke antwoorden op de vraag 'waarom versieren mensen hun lichaam?'. Hedendaags werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN en foto’s van Krijn van Noordwijk worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit eigen collectie.

Meer lezen? Klik

ver AfroFuturism

Vier hedendaagse topkunstenaars nemen je mee naar hun gedroomde toekomst. Videokunstenaar Bob Mũchiri Njenga verandert een jongen uit een sloppenwijk in een boodschapper uit de toekomst. Fotograaf Samuel Fosso daagt ons uit na te denken over een mogelijke zwarte paus. Met zijn digitale collages laat Kadara Enyeasi personages uit klassieke Afrikaanse volksverhalen naar de toekomst bewegen in abstracte ruimtes met geometrische vormen. Tot slot creëert Osborne Macharia een samenleving die bestaat uit nieuw bedachte gemeenschappen met een eigen futuristische cultuur.

Meer lezen? Klik

 

Plaats: 

Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, 1092 CK, Amsterdam

Datum: 

28 jul 2018 - 00:30 tot 26 aug 2018 - 12:00
Voeg toe aan jouw agenda