Korzo Route d’Afrique | Boubacar Traoré - Nestor van de Maliblues

Nestor van de Maliblues - Boubacar Traoré  

Twee keer in zijn carrière raakte hij in de vergetelheid, maar steeds wist hij zich er weer uit te zingen. Het levensverhaal van de nestor van de Mali blues is zelfs zo interessant dat het al onderwerp was van een documentaire en een roman.

Sinds jaar en dag maakt Boubacar Traoré zijn wiegende, melodieuze liederen met een simpele begeleiding van gitaar, kalebas en mondharmonica. Zowel toeschouwers die bekend zijn met zijn muziek als nieuwkomers kunnen niet anders dan de ogen sluiten en meedeinen: de muziek van Traoré grijpt je vanaf het eerste akkoord bij de lurven.  

ROUTE D’AFRIQUE

“Korzo is bij uitstek een zaal om jazz te programmeren” ondervond Perry Lehmann de oprichter van het Haagse jazz platform Projazz tijdens zijn concertbezoeken. Het publiek van beide organisaties kunnen zich tijdens Route d’Afrique verdiepen in verschillende Afrikaanse muziekstijlen en de verwantschap voelen met jazzmuziek. Afrikaanse en Caribische Roots stonden namelijk aan de wieg van muziekstromingen als jazz, blues en soul.

Denk hierbij aan het gebruik van percussie of de creatie van nieuwe instrumenten zoals de banjo, dat een rechtstreekse afgeleide is van het Afrikaanse snaarinstrument banjar. De banjo, hoofdzakelijk bekend uit de Amerikaanse folk, bluegrass en de oude New Orleans jazz, komt oorspronkelijk uit Afrika, of preciezer West-Afrika waar de meeste slaven vandaan kwamen die uiteindelijk in de nieuwe wereld terecht kwamen.

Deze reeks concerten serveert zowel verschillende muziekstijlen uit West Afrika, als een vernieuwende fusion tussen moderne jazz, blues en eeuwenoude Afrikaanse muziek.  

Tijd: 20:30

Locatie: Korzo, Prinsestraat 42, 2513 CE Den Haag

Meer info:

Plaats: 

Den Haag

Datum: 

4 mrt 2016 - 20:30
Voeg toe aan jouw agenda