Keti Koti dialoog ontbijt

De Muiderkerk en Stichting Keti Koti Tafel organiseren op maandag 1 juli van 10.00 (inloop 9.30) tot 12.30 uur voorafgaand aan de nationale herdenking van de afschaffing van de Nederlandse  slavernij in 1863 het jaarlijkse Keti Koti dialoog ontbijt. De Muiderkerk is gevestigd aan de Linnaeusstraat 37 in Amsterdam.

Wat is de Keti Koti Tafel

Tijdens de Keti Koti Tafel staan we stil bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. Dit doen we door op zoek te gaan naar de erfenis van het Nederlandse koloniale en slavernijverleden in ons persoonlijke leven d.m.v. het delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens met witte, zwarte en alle kleuren daar tussen in.

Bij het openings- en afsluitingsritueel van de Keti Koti Tafel worden passende rituelen uitgevoerd terwijl het koor Fri Yeye ‘treur- en bevrijdingsliederen’ zingt uit de slavernij periode. Tussendoor gebruiken we een gereconstrueerde slavenmaaltijd en gaan we aan de hand van een drietal vragen met elkaar in dialoog.

Thema

Het thema van de Keti Koti Dialoog Tafel in de Muiderkerk is “Vier je stem, elke stem telt.”

Inschrijven en aanmelden

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het verplicht om u in te schrijven vóór 21 juni. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier: http://bit.ly/kkt-muiderkerk. Voor de Keti Koti Dialoog Tafel is het belangrijk dat zwarte en witte Nederlanders met elkaar in gesprek gaan over ons gedeelde slavernijverleden. Om die reden willen wij graag weten waar u zich het meest mee identificeert.

We verheugen ons op uw komst.

Hartelijke groet namens Mercedes Zandwijken, Initiatiefneemster Stichting Keti Koti Tafel

Tel. 06 54 39 89 92

www.ketikotitafel.nl/agenda

 

Plaats: 

Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam.

Datum: 

1 jul 2019 - 10:00
Voeg toe aan jouw agenda