Inspiratiebijeenkomst: “Jezelf kunnen zijn in Utrecht”

Inspiratiebijeenkomst “Jezelf kunnen zijn in Utrecht”

Hoe is de positie van biculturele LHBT’s in Utrecht? Zijn zij zichtbaar? Vinden zij voldoende steun bij elkaar en bij hulpverleners? En hoe gaat het met de bespreekbaarheid?

Het programma Jezelf kunnen zijn in Utrecht richt zich op de emancipatie van biculturele LHBT’s in de stad. Op woensdagavond 3 juni organiseren wij een inspiratiebijeenkomst bedoeld om een vinger aan de pols te houden en uit te wisselen wat er nodig is om de positie van biculturele LHBT’s verder te versterken.

Deze avond wordt georganiseerd voor sleutelpersonen van zelforganisaties, professionals uit de maatschappelijke dienstverlening, hulpverlening en het onderwijs, gemeenteambtenaren en natuurlijk ook voor biculturele LHBT’s.

Woensdag 3 juni, 18:30-22:00 uur
Het Huis Utrecht, Boorstraat 106
Opgeven via: 

Programma
18:30     Inloop met hapjes, drankjes en muziek
19:00     Welkom en opening door voorzitter Rahma el Hannoufi
19:05     Speech door wethouder Margriet Jongerius
19:15     Mini-talkshow met gasten uit de hulpverlening, van zelforganisaties en uit de Prisma Groep (empowermentgroep voor  biculturele LHBT’s)
19:45     Workshops

  1. Persoonlijke empowerment

Biculturele LHBT's vertellen hun persoonlijk (coming out) verhaal en wat zij nodig hebben voor empowerment. Workshop onder leiding van Isjed Hussain (oprichter Prisma Groep) met verhalen van biculturele LHBT's waaronder die van Fayaaz Joemmanbaks en anderen.

  1. Hoe doorbreken we het taboe?

Ervaren sleutelpersonen en trainers vertellen over hun ervaring met het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit in biculturele kring. Hoe is het gesteld met de bespreekbaarheid in Utrecht? Wat gaat er goed? Wat zijn de knelpunten?  De workshop wordt begeleid door Machteld Wiersma.

  1. Discriminatie en veiligheid

Alexander Hootsmans en Jeroen Couwenberg van Art. 1. Midden-Nederland vertellen over hun praktijkonderzoek naar behandeling van klachten die zijn ingediend door biculturele LHBT’s. Zij zullen ook ingaan op de positie van transgenders. 

21:00                     Terugkoppeling en afsluiting
21:30                     Borrel met muziek
 
We hopen je op woensdagavond 3 juni te mogen verwelkomen.
 
Jezelf kunnen zijn in Utrecht is een initiatief van Connecting Differences, Empower Team, Art.1. Midden-Nederland, Isjed Hussain, het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) i.s.m. Van de Bunt Academie.

Plaats: 

Utrecht

Datum: 

3 jun 2015 - 18:30
Voeg toe aan jouw agenda