Hulde aan Z.P. Moor

Mr. Z.P. Moor een concept van Paul Obinna, georganiseerd door Ojise en House of Khepera.

Van zondag 2 t/m zaterdag 8 december geeft Paul Obinna drie verschillende workshops in Amsterdam en Rotterdam over het ontstaan, de ontwikkeling en bijdrage aan Europese beschaving van ZP Moor. Een programma waarin deelnemers worden uitgedaagd om het voortdurende negatieve gebruik van Zwarte Piet op een andere manier te interpreteren, namelijk die van genie en grootheid.

Officiële start, perspresentatie en Q&A Paul Obinna

De officiële start van de themaweek is op maandag 3 december om 09:00 bij W iMasang te Rotterdam. Het programma van de themaweek wordt dan gepresenteerd. Ook is er een Q&A met de gastspreker Paul Obinna. Hij zal dan uitleggen wat zijn beweegredenen zijn bij de themaweek en wat we kunnen verwachten tijdens de workshops.

Paul Obinna

Paul Obinna werd in 1959 geboren uit Igbo (Nigeriaanse) en Engelse (Britse) afstammelingen in Preston, Lancashire. Hij is een geadopteerde zoon van een plaatselijke witte familie. Om de historische relatie tussen de Afrikaanse en Europese werelden waaruit hij afstamt beter te begrijpen ontwikkelde Paul de LINEAGE TIMELINE. Dit is een visueel hulpmiddel die een continuüm van 9000 jaar toont zodat er beter begrip ontstaat in de geschiedenis, sociale ontwikkelingen en verworvenheden van beschavingen, bevolkingsgroepen en landen. Ook is het een goed hulpmiddel om controverses beter te begrijpen.

Sinds 1989 werkt Paul zowel nationaal als internationaal als onderwijsadviseur, mentor en ‘Cultural Engagement Specialist’ gericht op Cultuur en Gedrag. Vanuit deze rol heeft hij adviezen gegeven en bewustwordingsprogramma ‘s verzorgd op het terrein van onderwijs, wonen, werk en rechtspraak.

 

 

 

Plaats: 

Rotterdam/Amsterdam

Datum: 

2 dec 2018 - 18:30 tot 8 dec 2018 - 21:00
Voeg toe aan jouw agenda