Het Koto-gevoel

Op zon- en feestdagen dragen vele Afrikaans-Surinaamse én - Antilliaanse vrouwen graag een Koto/Saya met Angisa/Lensu. Dit zijn niet zomaar kledingstukken. Ze staan centraal in een cultuur van stoffen kiezen, patroontekenen, naaien, vouwen, draperen, mooi maken en het actief uitdragen van erfgoed. Ze communiceren grote en kleine emoties aan iedereen die de draagster er uiteindelijk in ziet.

Bovendien vertellen ze een lange geschiedenis. Ook wordt er door hedendaagse ontwerpers volop geëxperimenteerd en worden er zowel in het Caraïbisch gebied als in Nederland shows georganiseerd. Maar er is ook stevig debat: over het belang van tradities en de grenzen van vernieuwing. Want de vraag is: hoe houden we precies dit levende erfgoed in ere?

Caribbean

Imagine IC en het RCMC/Tropenmuseum willen met jou deze kleding verkennen. Wat vertel jij met je dracht? Wat wil je delen over de rituelen van het aankleden? Over vouwtechnieken? Of misschien ben jij hiermee minder bekend. Als je naar de bijeenkomst komst, Alles wat je altijd al wilde weten over deze bijzondere kledingstukken van Caraïbische snit, komen aan bod op 12  maart.

Belanrijke info

De verzamelbijeenkomst Het Koto-gevoel zal plaatsvinden op dinsdag 12 maart 2019. De inloop start om 13.30. De bijeenkomst gaat om 18.00 van start en eindigt om 19.30.

Het adres: OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393.  Aanmelden is mogelijk via email:  jules@imagineic.nl.

Plaats: 

Amsterdam, OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393

Datum: 

12 mrt 2019 - 18:00 tot 19:30
Voeg toe aan jouw agenda