Henna Goudzand Nahar en Indra Suhani bij VERONSUR

Delano Veira interviewt Henna Goudzand Nahar en Indra Suhani

Swingende Caribische en jazz muziek van DAMSKO UNITED BRASS BAND en surprise optreden van DONOVAN en ROCHÉ (Kids van Amsterdam Oost) op snaardrum en piano

Zondag 21 juni 2015
Aanvang 15.00 uur

Plaats: Hugo Olijfveldhuis
Zeeburgerdijk 19-21
1093 SK Amsterdam
Te bereiken met tram 14 en bus 22

Toegang: € 5,-

Boekverkoop - schrijvers zullen signeren

aanmelden vooraf verplicht
t: 020 - 693 50 57
e: info@veronsur.org

HENNA GOUDZAND NAHAR schreef 'Over het zoute water'.

 

Als Afi en haar neef Kwame, beiden uit een familie van notabelen, tot slaaf worden gemaakt voor de Amerika’s moeten ze wel op zoek naar manieren om zich staande te houden. Dit geldt niet alleen voor hun omgang met witte mensen, maar ook voor die met zwarte mensen en hun complexe relaties onderling. Hoe kijken ze terug op hun leven in Afrika waarin ze gewend waren zelf te worden bediend door slaven? Wat betekent het opeens te worden aangeduid als ‘neger’, een woord dat ze daarvoor niet kenden? Hoe is het om als Afrikanen terecht te komen in een van oorsprong joods-Europees milieu?

INDRA SUHANI debuteert met de roman 'Ook niet van een ander' .

'Ook niet van een ander' is het verhaal van de knappe Hindoestaanse juriste Nargis (39). Na haar scheiding wil zij niets anders dan een rustig leven met haar dochtertje in hun woonplaats Zoetermeer. In deze meeslepende roman over liefde, familiebanden, heimwee en mentaal geweld volgen we Nargis op haar zoektocht naar geluk. We reizen mee terug naar haar geboorteplaats, haar geliefde Nickerie in Suriname.

 

 

 

Plaats

Amsterdam

Datum