Hatta & De Kom | Bijlmerpark Theater

In een muzikale en ritmische theaterdocumentaire duikt Orkater/Sir Duke in de geschiedenis van haar diaspora en brengt de vergeten verhalen van twee overzeese verzetsstrijders tot leven. Met Caribische klanken en de mysterieuze sound van Indonesië neemt Orkater/Sir Duke het publiek mee op reis naar het vooroorlogse koloniale Holland, waarin de Surinaamse Anton de Kom en de Indonesische Mohammed Hatta strijden voor zelfstandigheid van hun land. Tijdens een verblijf in Nederland in de jaren twintig kruisen zij elkaars pad. Die ontmoeting brengt hen tot een gezamenlijk gedachtegoed dat een bron van inspiratie bleek voor het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hatta & De Kom is het vervolg op Anton & Anton dat vorig jaar tijdens Theater na de Dam gepresenteerd werd. Op uitnodiging van Theater na de Dam werkt Orkater/Sir Duke dit onderzoek in vier weken uit tot een voorstelling over verzet, loyaliteit en broederschap.  

Hatta & De Kom is een samenwerking tussen Orkater, Theater na de Dam en Theater Bellevue en is van 2 t/m 10 mei 2018 in Theater Bellevue te zien en op 18 mei in Bijlmer Parktheater.

Regie Nita Kersten tekst Esther Duysker gespeeld en gemusiceerd door Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes en Vernon Chatlein regiebegeleiding Gijs de Lange muzikale leiding Gery Mendes dramaturgie Loulou Sjerps.

Orkater/Sir Duke

Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. Het collectief met roots in Suriname, de Caraïben, Kaapverdië en Nederlands-Indië, belicht cultureel-diverse thema's op een verfrissende, eigentijdse en muzikale manier, vanuit het streven nieuwe verhalen en klanken in het theater te brengen. Net als in de De Blackout van ’77 werkt Sir Duke in deze productie samen met percussionist Vernon Chatlein.

Plaats: 

Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam ZO

Datum: 

18 mei 2018 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda