Gratis Webinar 'The Generational Impact of Eugenics' met dr. Shantella Sherman

dr. Shantella Sherman is een historica en journalist. Haar werk eschrijft de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis, popcultuur, vrouwen- en genderstudies, de Britse zwarte cultuur en de Amerikaanse 'Eugenics' beweging. dr. Sherman behaalde haar Ph.D. van de Universiteit van Nebraska in Lincoln en haar Bachelor als Master van Jackson State University in Jackson, Mississippi.

Dr. Sherman is uitgever van Acumen Magazine, een historisch tijdschrift dat geschiedenis en journalistiek combineert met sociale wetenschappen en popcultuur. Ze is ook n dienst als ‘Special Editions Editor’ voor de krant ‘The Washington Informer’ te Washington D.C.

Dr. Sherman is auteur van het book 'Popular Eugenics and Racial Uplift bij New Negroes 1915-1935'. Dit boek wordt momenteel verfilmd als documentaire met de titel ‘In Search of Purity’.

Op woensdag 27 februari host House of Khepera een gratis Webinar met dr. Sherman met als titel 'The Generational Impact of Eugenics on Black Lives' waarin ze meer zal vertellen over de geschiedenis en wetenschap achter rasverbetering (Eugenics'). Ten slotte verteld ze over de hedendaagse ‘Eugenics’ in de Wetenschap & Geneeskunde, Sociaal (educatie, huisvesting en recht) en in de Popcultuur (televisie, film en reclame).

Plaats: 

Webinar, House of Khepera

Datum: 

27 feb 2019 - 20:00 tot 21:30
Voeg toe aan jouw agenda