Gianni Grot & Co. | From Roots to Crown II

 

Een voorstelling geïnspireerd door de Surinaams-Nederlandse geschiedenis, waarin met hiphop, moderne dans en spoken word thema's als slavernij, vrijheid en identiteit naar voren komen.

De voorstelling From Routes II Crown duikt dieper in de wereldgeschiedenis. Het geeft weer hoe die geschiedenis nog steeds invloed heeft op het heden. Die invloed zien we terug in de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit,’ die nog altijd niet gelijkwaardig en respectvol is. De voorstelling vertelt de aanhoudende strijd voor vrijheid en gelijkheid, de zoektocht naar een identiteit en acceptatie die velen zullen herkennen. 

De theaterbezoeker wordt meegenomen van het kolonialisme in Afrika en het Caribisch gebied naar de Black Panthers in de VS en terug naar de Nederlandse maatschappij. Ondanks de overwinningen die er zijn behaald, zien we dat er nog steeds verdeeldheid bestaat. Dit is te zien in de Black Lives Matters movement uit de Verenigde Staten en de zwarte pieten-discussie die hier in Nederland plaats vindt. Het stuk geeft de gevoelens weer die deze verdeling met zich meebrengt, zowel de onredelijkheid en twijfel als de saamhorigheid en trots – zoals in Beyoncé dat mooi formuleert in haar track ‘Formation’.

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

28 jan 2017 - 20:30
Voeg toe aan jouw agenda