FREE RADICALS

Vrije Radicalen is een term uit de scheikunde. Het zijn elementen die het immuunsysteem aanmaakt om bacteriën en virussen te elimineren. Normaal gesproken worden ze door het lichaam zelf verwijderd.

Wanneer er te veel vrije radicalen zijn dan heeft het lichaam een probleem. Dan ontstaat er disharmonie en onbalans in het lichaam en is er grote kans dat een ziekte ontstaat.

In deze tentoonstelling worden Vrije Radicalen gezien als positieve elementen die bacteriën en virussen te lijf gaan. 


Ofwel kunstenaars die misstanden in de maatschappij aan de kaak stellen of een radicale werkwijze hebben. Ze reageren op disharmonie en onbalans in de huidige samenleving. 

Dat doen ze allemaal op een eigen manier, binnen hun eigen context en vanuit hun eigen achtergrond. 

We noemen ze Free Radicals omdat ze niet bang zijn om aannames en conventies in twijfel te trekken; omdat het innovatieve geesten zijn die stereotypen op de kop zetten. Omdat het sterke persoonlijkheden zijn die anders durven zijn, die soms zelfs hun eigen veiligheid riskeren om hun waarheid te verkondigen. 

Ze zijn baanbrekend, of hebben in hun kunstenaarschap een radicale werkwijze. 

Bij de ene kunstenaar is dat direct duidelijk als je naar het werk kijkt en bij de ander is het meer subtiel. Niet alle kunstenaars in deze tentoonstelling wonen in landen waar vrijheid van meningsuiting vanzelfsprekend is.

Plaats: 

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost Anton de Komplein 120 1102 DR Amsterdam

Datum: 

19 jan 2019 - 15:00 tot 31 mrt 2019 - 23:45
Voeg toe aan jouw agenda